faci-sau-taci-comedie-romaneasca

Faci sau Taci este a doua comedie românească vizionată în acest an. A doua comedie românească din categoria comercial, mai exact. Am văzut trailerul Faci sau Taci când am mers la Oh, Ramona! și am zis că e musai să-l văd. Mai ales că am văzut o parte din distribuție. Mu-sai! Faci sau Taci este încă o dovadă că noi, românii, suntem fruntași la comedie și spus glume.

Filmul Faci sau Taci este în regia Iura Luncașu, un om pe care îl admir. Face, de fiecare dată, o treabă extraordinară. Și pentru această comedie a făcut o alegere excelentă în ceea ce privește distribuția. Pe lângă actori cunosuți, precum, Diana Dumitrescu, Sali Levent, Augustin Viziru, Monica Bârlădeanu, Bogdan Mălăele, Iura a ales și vedete autohtone. Micutzu, Maria Popovici, Horia Brenciu, Giulia Anghelescu.

Faci sau Taci are foarte, foaaaaarte mult umor de limbaj. Avem și umor de situație, și umor de caracter. Ce să mai, o comedie românească în toată regula! Umorul este prezent chiar din prima secvență din film, unde s-a râs cu hohote. Încerc să nu dai spoilere și să nu răpesc din farmecul filmului, în cazul în care doriți să-l vizionați! Faci sau Taci aduce în prim plan povestea unui traficant de carne vie din vestul țării, care reușește mereu să scape basma curată. Procurorii spanioli și cei români colaborează pentru a găsi o metodă de a-l prinde pe proxenetul Briceag. Soluția lor este de a infiltra un grup de șase fete din forțele speciale în casa lui Briceag.

faci-sau-taci-film-recenzie

Și aici era momentul în care acțiunea ar fi bubuit, ar fi fost prezente tot felul de efecte speciale, etc, etc. Nu prea au fost. Acțiunea în sine nu a fost rea, doar că ușor sărăcăcioasă. Până la urmă,  A plusat mult umorul și hazul de necaz, tipic românului. Mi-ar fi plăcut să-l văd mai mult pe Micutzu, căci simpla lui prezență te face să râzi. Și Maria Popovici este savuroasă prin prisma personajului pe care îl interpretează. Și Levent este un actor minunat, foarte carismatic, care a adus un mare plus acestui film. Abia aștept să mai văd acest trio, format din Maria, Levent și Mucutzu, într-un alt lung metraj.

Coloana sonoră nu m-a impresionat foarte mult. Câteva dintre piesele pe care le puteți asculta pe parcusul filmului s-au lansat tocmai cu această ocazie. Partea bună e că sonorizarea din sala de cinema este una awesome, deci s-a auzit excepțional.

Faci sau Taci este o comedie care merită văzută. Este un film relaxant, haios, presărat cu glume de la începutul lui și până la sfârșit. Îl recomand cu mare drag și, dacă l-ați văzut, aștept feedback-ul vostru. Sunt tare curioasă de cine v-a plăcut cel mai mult și de ce.

 

4 Replies to “Faci sau Taci – film 2019”

 1. Marinescu Constantina Cristina says: martie 22, 2019 at 12:54 pm

  Minunat! Sper să apară în curând la TV sau online, chiar m-ai făcut curioasă de acest film!

 2. Trandafir Mihaela Anabela says: martie 22, 2019 at 1:35 pm

  interesant articolul,ma face sa vreau sa.l vad filmul…dar recunosc nu sunt fana filme romanesti,pentru ca nu toate.s de calitate..si.mi par prea facute de amatori si pipite…parerea mea..in fuctie de celelalte pe care le.am vazut…plus ca eu film adevarat romanesc le consider si le revad erru cu placere pe cele gen „Pacala se intoarce” da varianta mai noua cu actoru ala sexi,nu aia veche antica si de demult….imi plac filmele cu acorii adevarati gen B.D. , si toata seria cu Liceenii si cu Haiducii lui 7 cai..adica cu Florin Piersic…deci ca sa intelegi unde bat…sstea facute cu nonvalori aparute peste noapte cu curu gol si alte cele nu ma „impresioneste” 😅😅 Doamne m.o facut mamica si critoc de film acum…totusi…tu chiar ai putere de convingere si mimai atras atentia asupra filmului…da cand vazui clipul cu duduia Ana „parlliciu” deja ma lasat rece… 😂 pana ajumg eu la Cinema adica la anu si la multi ani, astept si eu ca tot muritoru de rand sa.l pirateze cineva…ca la t.v cam in 5ani apare pe post :))

 3. Roman Nicoleta Ana Maria says: martie 22, 2019 at 2:23 pm

  Chiar vreau sa l vad😍imi place Micutzu😀

 4. Valeria Chertes says: martie 22, 2019 at 8:43 pm

  Mi se pare un film bun,îmi doresc mult să-l văd.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*