eu-cea-de-pe-locul-doi-libris

Am primit săptămâna trecută cartea Eu, cea de pe locul doi. M-am bucurat că am primit-o, cu atât mai mult cu cât am aflat că echipa Libris o pregătise special pentru mine înainte să decid că vreau să o citesc. A fost o coincidență super drăguță. Deja au ajuns să îmi cunoască gusturile în materie de cărți.

Eu, cea de pe locul doi este o altă carte pe care am ales-o după titlu. Mi-am dat seama că-mi va plăcea. Și nu doar că mi-a plăcut, dar am savurat-o cu fiecare pagină, fiecare cuvânt. Coperta cărții îmi place, dar nu mă dă pe spate. Îmi place fontul ales pentru copertă, totuși. E fain!

Romanul aduce în prin plam povestea de dragoste a unei fete tinere pe care o are cu un bărbat însurat. Nu săriți să o judecați, căci fata are principii bine înrădăcinate și dă dovadă de bun simț. Dar, încurcate și nebănuită sunt căile vieții, astfel că ajunge să se îndrăgostească iremediabil de un bărbat. Un bărbat frumos, deștept, dar care este oleacă însurat! Cred că vă dați seama deja că această relație este un toxică, din care personajul nostru feminin se zbate să iasă.

eu-cea-de-pe-locul-doi

Amalia, personajul principal creat atât de frumos de Cezara Zamfir, și-a jurat că nu va fi niciodată pe locul doi în viața unui bărbat. Ar fi putut să accepte orice, în afară de acest lucru. Totuși, destinul i-a demonstrat că niciodată nu e bine să zici niciodată și că viața ta poate să se schimbe radical într-un moment de vulnerabilitate. Pentru că fix așa a fost Amalia în fața lui Victor, bărbatul șarmant și irezistibil: vulnerabilă.

Povestea de dragoste dintre cei doi a fost frumoasă, dar al naibii de dureroasă. Cel puțin, pentru Amalia. Să ai încredere într-un om, să i te dedici total, să îl iubești cu toată puterea pe care o ai și să îți calce efectiv sufletul în picioare, nu e tocmai ușor. M-am regăsit destul de mult în drama Amaliei deoarece am experimentat și eu o astfel de dragoste. O dragoste neîmpărtășită care te stinge încet, dar sigur. Am înțeles perfect cum a ajuns să se atașeze de acest bărbat și cum nu a avut puterea de a pune capăt relației. E greu să ieși dintr-o relație toxică tocmai pentru faptul că nu realizezi cât de toxică e relația respectivă. Ești atât de orbită de iubire, încât îți e greu să privești relația prin ochelarii realității.

eu-cea-de-pe-locul-doi-cezara-zamfir

Nici Victor nu e un om chiar atât de rău. Deși nu are de gând să se despartă de soția lui, o iubește pe Amalia. Așa cum poate, în felul lui. Nu poți mima o relație de peste doi ani, oricât de macho ai fi. Te plictisești sau o dai în bară, mai devreme sau mai târziu. Dar viața Amaliei alături de Victor e foarte imprevizibilă: una caldă, alta rece.

Povestea Amaliei se complică în momentul în care apare Andrei în peisaj. Andrei este psihologul care încearcă să o ajute să treacă peste relația aceasta toxică. Doar că…el nu o prea ajută. Din acest punct, povestea parcă devine mult prea cheesy și nu prea mi-a plăcut. Sau poate că am citit eu prea multe cărți despre răpiri și femei sechestrate. Totuși, felul în care s-a terminat cartea nu prea mi-a plăcut. Mai voiam, mai aveam nevoie să știu statusul Amaliei în ceea ce-l privește pe Victor.

eu-cea-de-pe-locul-doi-recenzie

Per ansamblu, Eu, cea de pe locul doi e o carte interesantă. E o lectură extrem de lejeră, eu am citi-o în doar o oră și jumătate. Îmi place stilul Cezarei de a scrie, cred că voi mai citi cărți scrise de ea. Apreciez și faptul că nu a dat-o prea mult în sentimentalisme și dulcegării, ci s-a concentrat mai mult pe trăirile interioare ale Amaliei. Ținând cont de faptul că e un subiect tabu, dar actual, cred că putem învăța fiecare câte ceva din această carte.

Aștept să-mi spuneți și părerea voastră, în cazul în care ați citit-o!

Mulțumesc, Libris, pentru această surpriză tare drăguță!

5 Replies to “Eu, cea de pe locul doi”

 1. Valeria Chertes says: aprilie 19, 2019 at 3:32 pm

  O carte drăguță,mulțumim pentru recenzie.

 2. Trandafir Mihaela Anabela says: aprilie 19, 2019 at 5:05 pm

  povestes vietii mele 😅 doar ca eu sunt pe ultimul loc ….mda..cred ca.i tare buna de lecturat…ti.am zis nu am mai citit de mult 🙂 dar imi place subiectul si intriga acestei carti

 3. Roman Nicoleta Ana Maria says: aprilie 19, 2019 at 5:33 pm

  Multumim pentru recomandare si recenzie,o carte interesanta!

 4. Cezara Zamfir says: mai 7, 2019 at 7:19 pm

  Iti multumesc pentru recenzie si ma bucur ca ti-a placut 🙂 Astept cu mare interes parerea ta si despre volumul doi, care va fi publicat spre finalul anului acesta.

  1. madmoiselle says: mai 8, 2019 at 9:40 am

   Oh, abia aștept să apară! 😀

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*