drumurile-amanților-corina-ozon

Drumurile amanților este ultima carte din seria Amanții scrisă de Corina Ozon. Este cartea de la care aveam cele mai mari așteptări din toată seria. Nu e o carte care m-a dezamăgit, însă a doua parte din carte nu am mai citit-o cu același entuziasm.

Ca să fac o glumă, poate m-am molipsit de la Mircea și pesimismul său. Dacă în cele patru volume mi-a plăcut mult de el, în Drumurile amanților nu știu ce l-a apucat. Există o vorbă care spune că pe măsură ce înaintăm în vârstă, devenim mai înțelepți. Mircea este unul dintre personajele care contrazice această vorbă și, din contră, devine mai bulversat. Bineînțeles, nu e singurul.

drumurile-amanților-recenzie

Drumurile amanților este o carte care se citește la fel de repede precum volumele anterioare, însă doza de umor parcă scade nițel. Nu știu de ce a simțit Corina să abordeze un pic mai serios acest volum. Poate că personajele noastre sunt puțintel mai mature? Mă rog, unele dintre ele. Anyway, mă așteptam la ceva mai mult umor.

Povestea triunghiului amoros Cati-Mircea-Teo continuă și acest volum. De această dată, e ceva mai relaxat. Dacă până acum Teo era crizată, de data aceasta pe Mircea îl apucă paranoia. E interesant și enervant, în același timp, cum Mircea își schimbă perspectiva asupra femeilor din viața lui și cât e de indecis. Acest lucru demonstrează faptul că bărbații sunt la fel de complicați și neînțeleși precum femeile.

zilele-amanților-corina-ozon-recenzie

Finalul volumului Drumurile amanților este ușor ambiguu. Sper, cu accent pe sper!, să existe cel puțin un volum viitor. Nu știu încă nu mă simt pregătită să renunț la amanți. Corina te face să-i consideri prieteni sau, mă rog, persoane care fac parte din viața ta.

Mioara poate fi vecina de la trei, misterioasă și, uneori dubioasă. Cati este prietena ta populară, care este sexy fără să facă niciun efort. Epicur este clar tipul acela de bărbat pe care îl bagi în friend zone după 3 secunde de conversație.

În unele personaje îți regăsești prietenii, iar în altele…chiar pe tine însuți. Cred că ceea ce face atât de specială această serie este tripla dimensiune prin care este relatată povestea amanților. Este super interesant să vezi cum o situație simplă, aproape banală, poate stârni reacții atât de diferite pentru personajele noastre principale.

drumurile-amanților-corina-ozon

Abia aștept să mai citesc cărți scrise de Corina! Îmi place mult cum scrie și, mai mult decât atât, obiectivitatea de care a dat dovadă pe parcursul întregii serii. Eu, în continuare, aștept volumul 6.

Mulțumesc, Libris, pentru exemplarul oferit!

Iar voi, dacă ați citit măcar una dintre cărțile din seria Amanții, vă aștept părerile în comentarii.

 

2 Replies to “Drumurile amanților”

  1. Unul dintre noi minte - Madmoiselle Sarcastique says: februarie 18, 2019 at 4:13 pm

    […] fiecăruia. Mi-a plăcut asta, m-a făcut să fiu mai captivată de poveste. Am mai citit și alte cărți care sunt povestite din punctul de vedere ale mai multor personaje, însă mă bucur că în […]

  2. Eu, cea de pe locul doi - Madmoiselle Sarcastique says: aprilie 19, 2019 at 3:06 pm

    […] ci s-a concentrat mai mult pe trăirile interioare ale Amaliei. Ținând cont de faptul că e un subiect tabu, dar actual, cred că putem învăța fiecare câte ceva din această […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*