Dreptul la vacanță e cel mai fain drept al românilor

dreptul-la-vacanță

Știți care sunt drepturile românilor?

Se spune că nu ești român autentic dacă nu îți cunoști drepturile și responsabilitățile. Din fericire, românii nu prea au responsabilități. Nu știu cum se face, cum nu se face, dar  asta e realitatea. În schimb, vă enumăr câteva dintre drepturile românilor, în cazul în care le-ați uitat.

 1. Dreptul de a se băga ca musca-n laptele oricui.
 2. Dreptul de a avea o părere, chit că nu cunoaște subiectul.
 3. Dreptul de a critica oricât și pe oricine, cu orice ocazie.
 4. Dreptul de a face ce vrea, indiferent că deranjează sau nu pe cineva
 5. Dreptul la vacanță.

Bine, ar mai fi câteva, dar acestea sunt principalele drepturi. Dacă nu le știați până acum, luați repejor pixul, agenda și notați. Sau, mă rog, scoateți telefonul și faceți un screenshot.

CT-Dreptul-La-Vacanță

Dacă primele patru drepturi nu sunt recunoscute de nimeni, ei bine, ultimul este. Christian Tour susține Dreptul la vacanță, știați asta? Și nu așa, de ieri, de azi, pentru că e cool să susții o chestiune nobilă pentru oameni. Nu, nu ! Christian Tour susține Dreptul la vacanță de 22 de ani ! Și asta pentru că vacanțele sunt speciale. Sunt mai dulci decât un tort Krantz, mai apreciate decât e Starbucks-ul în America și mai așteptate decât primul sărut. Și, în plus, dreptul la vacanță e cel mai fain drept al românilor.

Și știți care e cea mai cea vacanță ? Prima. Aia care-ți rămâne imprimată pe creier toată viața, alături de prea cunoscutul reproș al mamei „termină tot din farfurie, că sunt copii care nu au ce mânca”.

Nu știu cum a fost la voi, dar prima mea vacanță a fost precum un episod din Friends. Mă rog, aproape ca un serial din Friends pentru că am fost mai mult de șașe prieteni în acea vacanță și a durat mai mult decât 20 de minute. Mă rog, prima mea vacanță a fost o excursie de o zi cu  prietenii din copilărie. O zi memorabilă, plină de peripeții și amuzantă. Ne-am strâns vreo 30 de oameni – a se citi adolescenți, ne-am adunat în câteva mașini și am pornit spre Putna. Poate că acum spuneți „wow, Putna! Cât de departe! Mișto!”. Ăăă, nu! Pe atunci locuiam în Suceava, so nu era chiar atât de departe, însă a fost prima mea vacanță.

Eu și gașca mea de prieteni ne-am înghesuit într-un mini bus. Nu concepeam să mergem cu mașini diferite. Așadar, am preferat să stăm mai înghesuiți, dar să fim fericiți. Deși eram toți emoționați (cum de ce, trebuie să mai repet că era prima noastră vacanță?), debordam de energie. Râdeam, cântam, ne întreceam în glume, făceam cu mâna la oamenii din trafic, jucam fazan și alte jocuri improvizate și râdeam din nou. 

În drum spre Putna, ne-am oprit la Grădina Zoologică din Rădăuți. Banal, poate ați spune voi. Deloc banal, vă garantăm noi. Și asta nu pentru că am văzut nu-știu-ce animale deosebite, pe cale de dispariție, ci și acolo ne-am continuat jocurile neînțelese de ceilalți. Aproape că trebuia să faci un efort să-ți dai seama cine e animalul și cine e omul – așa de bine ne potriveam în peisaj. Făceam concursuri precum „cine imită mai bine X animal”, „cine reușește să se împrietenească primul cu maimuțele”, „cine găsește cea mai amuzantă/caraghioasă denumire pentru cușca dihorului”, etc. Bineînțeles că nu am putut pleca de acolo fără ca două persoane să fie mușcate de deget de maimuțe, alte două să fie „pupate” de lamă și una care să pice într-un morman imens de găinaț.

Când, într-un final, am ajuns la Putna, aveam febră musculară la abdomen de la atâta râs. Ba chiar plângeam de cât râsesem. Asta nu ne-a împiedicat să inventăm alte jocuri în poienița de lângă obiectivele turistice pe care le-am vizitat. Pe atunci nu ne interesa pe noi pozele, așa că o poză de grup ni s-a părut suficientă. Restul timpului, făceam farse celorlalte persoane care erau anxioase și făceam întrecere din orice. Vedeam o stivă de lemne în fața noastră? Făceam întrecere cine e primul sus. Urma o vale? Trebuia să vedem cine ajunge primul jos. Ne striga cineva la mâncare? Pe lângă faptul că ne întreceam cine termină primul de mâncat, mai concuram și la capitolul cine reușește să mănânce mai mult. Aici băieții câștigau mereu. Și ce era mai amuzant era faptul că nu aveam mize la mijloc, pur și simplu ne amuza maxim chestia asta.

dreptul-la-vacanță

Distracția a continuat chiar și atunci când unul dintre băieți s-a accidentat și a trebuit pansat la genunchi. Și atunci când o altă fată din grup a picat cât era de lungă (și credeți-mă, era foarte înaltă) într-un râu cu apă rece ca gheața. Distracția a continuat și când, în drumul spre întoarcere ni s-a făcut rău și am început să vărsăm. Și când ni s-a stricat mașina și a trebuit să dormim în paturi improvizate în ceva căbănuță. Pentru că noi ne distram din orice. Și oricât de tristă putea fi o situație, găseam o modalitate de a o transforma în ceva funny.

Prima mea vacanță nu a fost o vacanță la mare, așa cum se întâmplă multora. De vacanță exotică nici nu se poate pune problema. A fost, însă, o vacanță specială pe care o voi ține minte mereu. Acum, dacă ar trebui să repetăm experiența, clar nu ne-am duce la Putna. Suntem mari, cu mințile coapte, așa că vacanța noastră ar fi vacanța cu Christian Tour. Mă și văd într-o agenție Christian Tour alături de oamenii aceștia adorabili, încercând să alegem o destinație.

Băieții: Clar, mergem la all inclusiv. Undeva în…Grecia? Da, fix. Corfu!

Fetele: Numai la mâncare vă gândiți! Noi vrem bronz de Tenerife!

Băieții: Este all inclusiv?

Fetele: Nu.

Băieții: Păi vezi? Corfu.

Fetele: Păi și mergem să băgăm în noi ca sparții? Să ne fie rău?

Băieții: Mai bine să ne fie rău decât să ne pară rău!

Christian Tour mi-a readus în minte amintiri frumoase, pe care le prețuiesc enorm. Așadar, dragilor, profităm de prima probă din Spring SuperBlog ca să adăugăm amintiri noi la colecția noastră?

10 Replies to “Dreptul la vacanță e cel mai fain drept al românilor”

 1. Trandafir Mihaela Anabela says: martie 3, 2019 at 12:31 pm

  cat de tare!!!in primul rand ai dreptate cu dpreturile romanilor de a fi nesimtiti 😂😂ei au acest drept 😂 si m.ai transpus in povestea ta,suuper articolul,parca eream si eu acolo sii ii dadeam fetei o patura sa nu inghete,si zici ca am fost si eu cu totii la cabana…asa frumos ai spus 😍 super….clar trebuir sa.mi revendic si eu acest drept al meu de a avea o vacanta 😍

  1. madmoiselle says: martie 7, 2019 at 12:38 pm

   Mă bucur mult de tot că ți-a plăcut! 🙂 Ce grijulie ești tu, o drăguță! Te pup

 2. Marinescu Constantina Cristina says: martie 3, 2019 at 1:26 pm

  Foarte frumos acest articol, m-ai transpus cu totul în povestea ta, eu mai toate vacantele le petreceam la bunici, nicidecum să plec pe undeva, în clasa a 8-a am fost în tabăra la Cabana Nucșoara, județul Argeș.
  A fost foarte frumos și la fel ca și voi și noi inventam tot felul de jocuri, stăteam seara până târziu la focul de tabăra!

  1. madmoiselle says: martie 7, 2019 at 12:38 pm

   Frumoase amintiri, așa-i? Mulțumesc pentru apreciere, kisses!

 3. Valeria Vhertes says: martie 3, 2019 at 3:37 pm

  Foarte dragut articolul tau,sigur vei lua puncte multe.Succes!

  1. madmoiselle says: martie 5, 2019 at 9:27 am

   Doamne ajută! 🙂 Merci

 4. Roman Nicoleta Ana Maria says: martie 3, 2019 at 7:43 pm

  Foarte frumos articolul,mi a adus aminte de adolescenta🙌💝

  1. madmoiselle says: martie 5, 2019 at 9:27 am

   Mă bucur mult :* pupici

 5. Oana says: martie 6, 2019 at 8:14 pm

  Foarte fain! Felicitări!

  1. madmoiselle says: martie 7, 2019 at 12:32 pm

   Mulțumesc mult!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*