Din culisele stilului meu vestimentar

stil-vestimentar-comfy

Astăzi vă port prin culisele stilului meu vestimentar. Mulți ani la rând acesta arăta aproape identic, parcă tras la indigo. Nu eram foarte interesată de modă și stil, puteai vorbi ore în șir despre haine și încălțăminte damă căci nu te ascultam.

În adolescență ciuleam urechile doar dacă îmi povesteai despre filme de dragoste sau romane de același gen. Visam cu ochii deschiși la povești de dragoste siropoase și la scenarii imposibile. Cumpăram reviste adresate adolescenților doar pentru postere și secțiunea Do it yourself! Zi de zi mă vedeai doar în haine comfy și încălțăminte sport, iar eu mă simțeam excelent așa.

stil-vestimentar-sport

Anii adolescenței au trecut extrem de repede, iar eu am ajuns la minunata vârstă de 20 de ani. Atunci am început să acord și eu atenție stilului meu vestimentar. Bine, pe atunci aveam impresia că a avea stil vestimentar este egal a cumpăra haine la modă. Astfel, ajunsesem să fiu leșinată după orice era în trend la momentul respectiv, fără să-mi pun întrebarea „Mi se potrivesc aceste haine? Mă avantajează?”. Eram ca o oaie spălată pe creier în căutarea validării.

pantofi-stiletto

Ceva ani mai târziu am căzut în cealaltă extremă. Haine extrem de elegante și tocuri. Zi de zi mă vedeai alergând pe străzile Clujului pe tocuri care mai de care mai înalte. Așa arăta eleganța și rafinamentul in punctul meu de vedere. Asta, dar și pentru că am fost din nou spălată pe creier de societate și etichetele ei.

După ce am înțeles că nici tocurile nu mă definesc în totalitate, am început să testez. Diverse haine, texturi, stiluri, modele și am ajuns la o concluzie. Stilul meu vestimentar e greu de definit pentru că încă nu am ajuns la un nivel de autocunoaștere foarte ridicat, dar și pentru că sunt o persoană care se plictisește repede.

stil-vestimentar-comfy

Astfel că mă îmbrac în funcție de feeling-ul pe care îl am. Am înțeles, între timp, ce mă avantajează și ce nu, mi-am înțeles proporțiile și am mai înțeles că stilul vestimentar nu înseamnă mereu trenduri.

Sunt în continuare adepta adidași damă, dar nici nu îmi e teamă să scot la plimbare o pereche frumoasă de stiletto. Da-mi o pereche de sneackers cu talpă înaltă și un sacou oversized and I will conquer the world!

pantofi-sport-moschino

Mi se scurg ochii pe tastatură după o pereche de pantofi sport Moschino, ceea ce nu aș putea spune niciodată pentru o pereche de stiletto Gino Rossi. Sunt frumoși, însă mereu va exista acel dar: dar nu mă definesc la fel de mult; nu mi se par la fel de confortabili; nu îi pot potrivi la orice, etc, etc.

În prezent, stilul meu vestimentar nu e foarte bine definit, însă este mult mai cuminte și echilibrat decât în adolescență. Port doar articole vestimentare care mă reprezintă și în care mă simt excelent, dincolo de trenduri. Dincolo de ceea ce vrea societatea să vadă.

Articol scris pentru proba 12 din SuperBlog 2019!

4 Replies to “Din culisele stilului meu vestimentar”

 1. Valeria Chertes says: octombrie 29, 2019 at 11:57 pm

  Îmi place stilul tau vestimentar!

 2. Maria Maria says: octombrie 30, 2019 at 9:28 am

  Un articol foarte frumos felicitări ♥️😘

 3. Roman Nicoleta Ana Maria says: octombrie 30, 2019 at 9:32 am

  Imi place foarte mult stilul tau😍

 4. Trandafir Mihaela Anabela says: octombrie 30, 2019 at 9:52 am

  eu am avut multe faze, faza sa port cum ma imbraca mama pana la 15ani cand la liceu au ras toti de fașul meu😂dupa aceea eream o amestecatura de elegant tipator dar fără tocuri combinat cu sport, duoa aceea muult timp pana pe la 21 eream si tinsa scurt scurt militareste aproape, am fost sport mai pe hiphopareala, si cand mi. am descoperit feminitatea am inceput usor usor sa port cv mai pt varsta mea, cu o cismulita pana la genunchi, rochite, decolteuri 🙂 in prezent sunt pe stilul mamica comoda si rapid de imbracat, jensi cu talie inalta, adidasi si uneori la ocazii mai arat si eu feminina 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*