Dilema unui zbor low-cost începe cu bagajul

troler-travelkit

Nu știu cum sunteți voi, dar la mine dilema unui zbor low-cost începe cu bagajul. Deoarece am vrut să aflu dacă sunt ultima muritoare de rând care are această dilemă, am făcut un podcast în care am rugat invitații să-și dea cu părerea.

Madmoiselle: Hello și bine v-am găsit la un nou podcast cu și despre zborurile low-cost. Invitații de astăzi sunt Alexandra și Tudor. Bine ați venit, dragilor!

Alexandra & Tudor: Bine v-am găsit!

A: Ne place tare mult subiectul pe care l-ai ales azi! Cred că va fi util și pentru cei care se vor uita sau vor asculta acest podcast.

M: Sunt, oare, singura care are această dilemă? În ultima perioadă parcă îmi e și frică să-mi cumpăr un bilet de avion pentru că descopăr tot mai multe surprize din momentul cumpărării biletelui și până la îmbarcare.

A: Adevărul e că trebuie să faci tot timpul research atunci când achiziționezi un bilet de avion pentru un zbor low-cost. Trebuie să fii atent la bagajul de mână, la numărul de kilograme acceptate, la tipul de bagaj, dimensiune, etc, etc.

T: Eu nu prea am dileme atunci când vine vorba de bagaj. Mi-am luat de ceva timp un troler de dimensiunea 55x40x20 și nu am nici cea mai mică problemă.

M: Da, însă ți se pare normal să beneficiezi de bagaje de mână Wizz Air la această dimensiune numai dacă ți-ai achiziționat Wizz Priority?

T: Știu, nu e chiar ok. Partea bună e că, dacă nu vrei să-ți achiziționezi Wizz Priority, poți aduce cu tine un bagaj de mână de dimensiunea 40×30×20 cm.

A: E greu ca fată să te limitezi la un astfel de bagaj. În plus, nu se pot găsi oriunde bagaje de mână cu dimensiuni atât de exacte!

logo-travelkit

T: Bineînțeles că se găsesc! Dacă vă întrebam unde găsiți rochițe la reduceri, mi-ați fi dat în 5 secunde 438574 de variante de magazine. De Travelkit ați auzit, dragi fete pasionate de călătorit?

M: Ăăăă, nu?! Voi, cei care ne urmăriți, știați de Travelkit?

T: E un magazin online specializat în bagaje de avion și accesorii de călătorie. Stați numai să vă arăt ce troler fain mi-am cumpărat zilele trecute.

troler-zbor-low-cost

A: E chiar drăguț! Oh, dar e foarte fain site-ul lor și e user friendly! Bagajele de avion sunt împărțite foarte fain în categorii pentru fiecare companie aeriană low-cost. Nice, îmi place!

M: Și mai sunt și reduceri în perioada asta. Alexandra, câte trolere ne luăm, toate? Ha ha!

A: Eu mi-aș lua direct două seturi de trolere. Asta așa, să fiu pregătită pentru orice situație!

T: Acum că v-am dat un pont bun de unde să vă luați trolere ieftine, zic că aș merita un bilet de avion cadou!

A: Păi la cât de ieftine sunt biletele low-cost, mai ales dacă le iei cu ceva timp înainte, îți luăm și trei! Numai bine, mergem toți trei într-un city-break!

M: Apropo de bagaje! Stați numai să vedeți ce am pățit anul trecut când mă întorceam din Roma! Așa începe nuvela „Wizz Air și enigmele sale „. Prinsesem prin primăvara anului trecut o ofertă genială de zbor pentru Roma. 20 euro dus-întors, cine nu ar profita de o astfel de ocazie? Mă rog, vacanța la Roma a fost superbă. M-am reîntâlnit cu prietenii de acolo, am vizitat, am făcut poze faine, însă venise și momentul să mă întorc acasă.

T: Și? Ai pierdut avionul?

M: Nu, din contra, ajunsesem în aeroport mai devreme decât trebuia.

A: Aveai bagaj prea mare?

bagaj-de-mână-troler

M: Nu, era același ca la dus. Problema era că aveam o chitară cu mine. Îmi luasem Wizz Priority, căci așa văzusem că e procedura și așteptam să urc în avion. Doar că, surpriză! Nu mă lăsa să mă îmbarc cu chitara. Evident, am întrebat de ce. Agentul, cu o greață în voce (de mai avea puțin și vomita în gând) îmi zice fix așa: „Pentru că nu se poate! Neeeext!”

A început să mă ia cu palpitații, să respir sacadat, să mă rog pentru un miracol, dar nimic. Mă adresez din nou agentului și, cu o voce cât de pote de amabilă, întreb:

-Ce se poate face în cazul acesta?

-Să plătiți o taxă de 60 euro.

-Cum?? 60? De trei ori prețul biletului?

-Da! Sau puteți lăsa chitara la un prieten și să vă urcați în avion fără ea!

-Ok, ok! Plătesc! Dar pe site am văzut că e permis cu instrumente muzicale în avion!

-Da, dar nu chitara!

-Păi nu e și chitara un instrument muzical?

-Domnișoară, depășește 40 cm. Merge la cală!

-Deci plătesc 60 de euro și nici măcar nu o pot lua cu mine în cabină?

-Exact!

-Incredibi! Altă variantă nu e?

-Oh, ba da! Să cumpărați locul de lângă dvs. și puteți lăsa chitara acolo!

-Cred că o pun la cală! E de un milion de ori mai ieftin!

-Bine! Poftim eticheta cu „Răspundere limitată”.

-Cum adică răspundere limitată?

-Adică Wizz Air nu va fi responsabilă pentru aceasta.

T: Wow! Chestia asta chiar nu o știam! Ce ai ales până la urmă?

M: Am plătit un bilet de avion pentru chitară! Genial, huh?

A: Acesta e unul dintre dezavantajele unui zbor low-cost. Orice serviciu adițional costă, iar uneori e chiar dublu, triplu față de prețul biletului plătit!

T: Să nu mai zic că bagajul de cală nu e inclus în preț, iar vouă fetelor, cum vă place să luați toată casa cu voi, aveți ce plăti!

M: Învățătură de minte! Bagaje de mână Wizz Air înseamnă strict o chestie care se încadrează în dimensiunea 40x30x20 cm. Indiferent că e rucsac, poșetă, troler sau geantă de laptop!

troler-cabină

A: Când vine vorba de bagaje de mână acceptate de companiile aeriene, am mereu emoții în ceea ce privește numărul de kilograme. Eu sunt obișnuită să umplu până la refuz bagajul meu de mână și nu de puține ori am fost nevoită să plătesc taxă de bagaj de cală. Niciodată nu mă învăț minte!

M: Guys, până la urmă e mai bine sau nu să luăm un zbor low-cost?

T: Depinde ce îți dorești. Extra confort? Zbor direct? Te deranjează dacă aterizezi pe aeroporturi secundare? Deși, acest lucru poate fi și un avantaj, în cazul în care nu te interesează orașele mari, ci countryside-urile. La zborurile low-cost sunt avantaje și dezavantaje așa cum e peste tot!

A: Da, are dreptate Tudor! În plus, la un zbor low-cost ai frecvențe mai mari de zboruri.

M: Bun, nu ne rămâne decât să punem în balanță avantajele și dezavantajele unui zbor low-cost și să decidem fiecare cum ne e mai bine. Dragi oameni, mulțumim că ne-ați urmărit până la final și nu uitați în ceea ce privește politica bagaje de mână Wizz Air înainte să ajungeți la aeroport! Also, nu uitați de Travelkit și reducerile sale!

M: Alexandra, Tudor, mulțumesc pentru prezența voastră și pentru că ați shareuit cu noi câte puțin din experiențele voastre. See you soon!

Articol scris pentru proba a treia din SuperBlog 2019!

Sursă foto: travelkit.ro

4 Replies to “Dilema unui zbor low-cost începe cu bagajul”

 1. Trandafir Mihaela Anabela says: octombrie 11, 2019 at 5:51 pm

  hmmm… habar nu aveam, dar si ot simplu fapt ca nu am plimbari cu avionul😅si de aici si lipsa de interes, dar iti foarte multumiim pt aceste lamurili, numai bune pe viitor🤗💕

 2. Maria Maria says: octombrie 11, 2019 at 6:33 pm

  Încă nu am călătorit cu avionul mie frică de înălțime multumim pt acest articol foarte util

 3. Valeria Chertes says: octombrie 11, 2019 at 7:45 pm

  Îți doresc succes!

 4. Roman Nicoleta Ana Maria says: octombrie 12, 2019 at 6:45 pm

  Felicitări draga mea pentru articol foarte interesant si util! Multe detalii nu stiam!de cate ori am calatorit cu avionul am avut doar un troler si un bagaj de mana!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*