După cincisprezece zile în care a mâncat doar două boabe de orez și a băut două canistre de apă o dată la două ore, începe să se transforme într-un mic mostru. Pupilele i se dilatau ori de câte ori simțea sau auzea cuvântul mâncare, iar privirea i se întuneca. Pe irisul ei albăstriu se putea vede de pe Lună umbrele găletușelor de înghețată după care salivează și-n vis. Ba mai mult, dischetele demachiante i se par blaturi de pizza și ar schimba trusa de farduri Sephora pe o tabletă de ciocolată Milka cât ai spune dietă.

După cele cincisprezece zile de dietă, afli cu stupoare că trebuie să-și facă un credit de nevoi personale. Boabele acelea de orez sunt mai scumpe decât avansul pentru Prima Casă pentru că ăla nu e orez obișnuit. Nu, nu! E orez cules de pe nu-știu-ce-vârf-de-munte, care se găsește foarte rar și care este, nu-i așa, extrem de eficient. Promit să slăbești într-o lună cât slăbesc alții într-un an, fără pic de efort!

Degeaba, tu, ca bărbat îi spui că nu trebuie să se înfometeze în așa hal ca să slăbească 300 de grame, că pur și simplu nu aude. Trec cuvintele pe lângă urechile ei precum gramatica în discursurile Vioricăi. Mai mult decât atât, se uită la tine cu buzele țuguiate și ochii mijiți, gata să sară la atac.

smart-diet

– Adică tu mănânci în fiecare zi mâncare gătită și nu te îngrași?

– Exact!

Nu îndrăznesc să-i spun că, de fapt, în acest mod și slăbesc, că nu vreau să trezesc monstrul din ea.

– Adică tu vrei să spui că, în fiecare zi, tu mănânci ciorbă de curcan a la grec, care conține atâtea legume, carne și SMÂNTÂNĂ, și tu nu te îngrași?

– Eh, mai schimb ciorba din când în când. Dar da, așa e!

– Și paste bolognese?

– Și!

– Dar este de neconceput! Adică eu mă chinui cu o boabă de orez și o cisternă de apă pe zi și tot grasă sunt, iar tu mănânci chestii atât de…de…de delicioase și tot slab ești?

– Exact! Asta înseamnă o dietă sănătoasă!

– Ai spus cumva cuvântul dietă? Asta înseamnă la tine dietă? Ăsta e un moft, în nici un caz dietă! Mă vezi pe mine? Vezi cât mă chinui să stau departe de orice înseamnă mâncare? Să nu mai spun de dulciuri și alte chestii de ronțăit?! Dieta înseamnă sacrificiu! Înseamnă un chin constant! Auzi la el, el ține dietă!

smart-diet

După alte cincisprezece zile de dietă cu boabe de orez, femeia cedă. Se tranformase într-un zombie ambulant, săturându-se doar cu miros de mâncare. Începuse să mănânce și ea, la fel ca el, mâncare gătită. Se bucura de fiecare supă cremă, porridge cu fructe sau ce se nimerea în ziua respectivă. Mâncarea comandată era atât de bună, aromată și sățioasă, încât îi cam părea rău de timpul pierdut cu boabele de orez.

– Alege o culoare. White, Purple sau Green.

– Purple! De ce?

– Bun, pentru că aceasta va fi culoare meniului tău săptămânal.

– Care meniu? Și cum adică, meniu săptămânal? De unde ai mai scos-o și pe asta?

– Îți explic numai dacă mă asculți până la capăt, fără să mă întrerupi.

smart-diet

Și, uite așa, marele lui secret fusese dezvăluit. De fapt nu era nici un secret, însă pentru ea era un concept nou. Și anume, Smart Diet. Această dietă constă într-un meniu săptămânal care este gândit de o echipă de nutriționiști și care se află la un click distanță. Doar nu vă gândeați că s-a așezat bărbatul la cratiță, din plictiseală, gătind chestii random dintr-o carte de bucate. Nici vorbă! Îi recomandase un prieten această dietă când l-a auzit într-o zi debitând următoarea chestie.

– Azi o să comand doar opt beri, pe a noua o refuz că sunt la dietă!

Așa aflase el de la amicul său că se poate să slăbești ușor, mâncând ce îți place! La început a zis și el că sunt SF-uri, glume proaste după a cincea bere. Dar, curios din fire, și-a comandat un meniu din cele trei disponibile. Totodată, fiind gurmand, nu putea alege între cele trei, așa că și-a luat primul meniu, adică cel White. Astfel că pentru o săptămână nu a trebuit să-și facă griji ce și cât mănâncă. Apoi, au început să apară și rezultatele.

– Dragă, secretul nu e să stai flămândă și doar să visezi la mâncare bună. Ești smart, de ce să nu fi smart și în ceea ce privește dieta ta? Știu că ești ocupată – la fel precum 99% din populație, dar nu trebuie decât să urmezi niște pași simpli.

 1. Cantitatea. Mănânci doar ceea ce se regăsește în meniul săptămânal. Nu adaugi nimic de la tine și nu scoți nimic din el. Echipa de specialiști care au gândit acest meniu de slăbit știu mai bine care este cantitate optimă pentru corpul tău, așa că ai încredere în ei și nu trișa. Și nici să aud „parcă ar merge un cola zero sau un batonel de nu-știu-ce ți se face poftă”.
 2. Mănânci la ore fixe. Oricum e super simplu să iei prânzul și gustarea cu tine la birou. Nu ai nici o scuză acum legat de acest aspect. E ora prânzului? Scoți pachețelul primit pentru ziua respectivă și gata. Problemă rezolvată! E timpul pentru gustare? Păi îți acorzi timp pentru gustare. Trebuie doar să fii puțin atentă și să vrei! Voința e cheia și disciplina.
 3. Nu consumi alcool. Oricum nu te omori după el, deci poți face abstracție de asta.
 4. Încălzești și menții mâncarea la temperaturile indicate.

Iar ca să fii și mai motivată, există un grup de Facebook, Smart Diet, unde găsești oameni faini care au aceleași întrebări și obiective. E mult mai ușor să fii conectată cu ei acolo, să vezi cum funcționează acest meniu de slăbit și pentru ei.

Ea încă se uita la el cu ochii mijiți și buzele țuguiate.

– Păi bine bine. Și tu abia acum îmi spui de acest meniu de slăbit?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019!

9 Replies to “Dietă smart? Hai că se poate!”

 1. Valeria Chertes says: aprilie 1, 2019 at 12:49 am

  Un articol super drăguț,succes!

 2. Roman Nicoleta Ana Maria says: aprilie 1, 2019 at 7:17 am

  Super tare,felicitari pentru articol!as vrea si eu sa pot tine o astfel de dieta😀

  1. madmoiselle says: aprilie 1, 2019 at 1:56 pm

   E destul de simplu, bani să ai! 🙂

   1. Roman Nicoleta Ana Maria says: aprilie 2, 2019 at 5:11 pm

    Bine spus👍bani sa am😀

 3. Trandafir Mihaela Anabela says: aprilie 1, 2019 at 10:50 am

  ca bine zici aici…sigur ai trezit cateva persoane la realitate cu acest articol inclusiv pe mine 🙂 bun…merita sa te gandesti de 2ori inainte sa mai vrei diete 🙂

  1. madmoiselle says: aprilie 1, 2019 at 1:56 pm

   corect :d mă bucur că ți-a plăcut :*

   1. Trandafir Mihaela Anabela says: aprilie 2, 2019 at 11:18 am

    vorbeam azi cu endocrinoloaga mea care mi.a zis ca pleaca mult mult d e la psihic totul…ca daca esti ok psihic nimic nu e greu… si are si ea dreptate 🙂 si heei..a venit primavara cu burienile ei bune-stevie,loboda,urzici,spanac 🙂 salata,ridichii..ambitie sa fie

    1. madmoiselle says: aprilie 2, 2019 at 3:48 pm

     Are dreptate 🙂 dacă psihicul ne e ok, totul devine muuuult mai ușor :*

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*