de veghe-între-lumi

De veghe între lumi e genul acela de carte pe care o iubești sau o detești pentru că e ciudată. Nu prea e cale de mijloc.

Am primit această carte la BBM Christmas Party de la Editura Nemira. E o carte scrisă într-un stil ciudățel, dar cu o poveste captivantă. Prima parte a cărții este un pic greoaie și întortocheată. Am vrut să abandonez cartea de câteva ori, dar ceva îmi spunea să continui să citesc. Și bine am făcut. Începând cu partea a doua, acțiunea cărții devine mai interesantă și antrenantă. Deși povestea din De veghe între lumi este una destul de sinistră, au fost suficiente momente presărate cu umor.

Acțiunea cărții se învârte în jurul unei găști de cinci tineri. Protagoniștii noștri sunt: Beatrice, Martha, Kipling, Cannon și Whitley. Cei cinci se află captivi într-o stare de veghe, adică între viață și moarte. Nimic prea deosebit până aici, poate. Partea interesantă abia acum începe: doar unul dintre ei poate supraviețui. Acest lucru este posibil doar cu sprijinul celorlalți patru, fiind nevoiți să voteze cine va supraviețui.

de-veghe-între-lumi-recenzie

Well, acesta a fost și motivul care m-a determinat să continui lectura. Voiam să văd niște lucruri.

 1. Cine reușește să supraviețuiască.
 2. Felul în care cei cinci votează.
 3. Motivația din spatele fiecărui vot.
 4. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Jim.

Ei bine, poate vă întrebați cine e Jim. El era al șaselea membru al găștii, care a fost dat dispărut, după care a fost găsit mort. Nimeni nu știe nimic, însă, în același timp, toți știu câte ceva. Moartea lui Jim aproape că este un subiect tabu, căci nimeni nu are curajul de a deschide acest subiect.

Un lucru care nu mi-a dat pace încă de la primul capitol este faptul că acțiunea cărții este scrisă la persoana întâi. Adică de ce ai scrie o carte în care doar un personaj poate supraviețui și toate cartea este scrisă doar din perspectiva unuia dintre ei? Am fost tentată și să mă uit la ultimul capitol, să văd cine supraviețuiește, dar nu mi s-a părut corect. Odată ce am început să citesc o carte, o termin. Trebuie să fie super enervantă ca să renunț la ea, dar nu e cazul și cu De veghe între lumi.

de-veghe-între-lumi

Este destul de greu să scriu această carte fără să dau spoilere. Știu că m-ați întrebat dacă De veghe între lumi merită citită. E greu de spus, căci ține mult de gustul fiecăruia. De exemplu, mie îmi plac thrillerele extrem de mult și iubesc misterul, dar în prima parte a cărții nu mi-a plăcut. Și dacă nu eram o ființă atât de curioasă ca să obțin răspuns la curiozitățile de mai sus, nu aș fi continuat lectura. Dar, e o carte bună! Din punctul meu umil de vedere!

De veghe între lumi este prima carte pe care o citesc de la Marisha Pessl și sunt curioasă să mai citesc și alte cărți scrise de ea. Finalul nu este nici cum așa cum te aștepți. Cel puțin eu nu m-am așteptat la un asemenea final. În plus, nu mi-a părut just să supraviețuiască fix persoana aceea, dar hei!, cine sunt eu să judec? Anyway, faptul că această nu are un final previzibil, cred că  o face și mai interesantă!

Dar, pentru că tot așteptați verdictul meu, ei bine, citiți cartea! O să vă placă!

4 Replies to “De veghe între lumi”

 1. Malvina says: ianuarie 19, 2019 at 11:25 am

  Acum chiar trebuie sa o citesc!!! Iubesc cartile de acest gen!

  1. madmoiselle says: ianuarie 21, 2019 at 9:10 am

   Aștept și părerea ta! :*

 2. Oana M says: ianuarie 27, 2019 at 1:25 pm

  O am și pe aceasta pe lista de citit. Mă intrigă atât de mult povestea ei.

  1. madmoiselle says: ianuarie 28, 2019 at 10:23 am

   Sper să îți placă! Aștept și părerea ta! 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*