Dana Bacinschi – „Am dat Poliția Română în judecată și am câștigat!”

dana-bacinschi-vlogger

„Într-un vlog nu cred că aș fi atât de vulnerabilă precum atunci când scriu!”

Ea este Dana! Nu pot spune că este chiar prietena mea, însă este cu siguranță un omuleț pe care îl admir și îl iubesc! I se mai spune și Cetățeanul Turmentat și o puteți urmări aici, asta în cazul în care nu ați făcut-o deja. Acum puteți să vă luați o cafea, un ceai sau o limonadă și să citiți acest interviu cu această persoană super minunată!

dana-bacinschi-blog

Poate că ai primit întrebarea aceasta de un milion de ori, însă cum ți s-a schimbat viața după Next Big Vlogger?

Măi, în primul rând, am fost destul de copleșită de atenție pentru că m-am trezit peste noapte cu sute de friend requesturi pe Facebook după seara aceea. Și mi-am zis „I can not deal with this right now!” și am deschis a doua zi și am văzut că sunt o grămadă de requesturi. S-a mai potolit între timp, dar da, cred că a fost șocul acela de atenție pentru că mă așteptam să fie chiar atât de big deal. După asta m-a ajutat pentru că am contractul cu Coca-Cola și am putut să îmi permit să risc și să îmi dau demisia de unde lucram și să fac doar vlogging. Și asta a fost foarte tare! La mine a fost o schimbare și mai mare pentru că m-am angajat și la Viral Studio și am început să colaborez cu ei pentru că eram în echipa lui Mikey. Bine, știam de la început că era posibil să rămân la ei și atunci am profitat de asta. Am avut si multe proiecte prin care am calatorit, deci chiar mi s-a schimbat foarte mult stilul de viață. 

Ce ar trebui să știe o persoană care și-ar dori să participe la un astfel de concurs? 

În primul rând, să încerce să fie cât mai creativi și să exerseze cât mai mult înainte ca prezență și prestație în fața camerei. Pentru că sunt oameni care nu dau bine pe ecran, adică par că s-ar simți inconfortabil, etc. Bine, asta ține puțin și de talent, dar poate fi și exersat. Să nu le fie frica de individualitate, să nu încerce să imite niciodată pe altcineva. De exemplu, cum a fost la Mikey: proba a fost să comentezi niște clipuri de pe net. Și toată lumea a început să imite formatul Dozei de Has. La unii a fost impresionat de cât de bine l-au imitat, insa el isi dorea ceva mai creativ si inovativ. Am presupus ca se va intampla asta, asa ca hotarasem sa fac ceva diferit, si am început să fac mișto de clipurile lui. M-am gândit că fiind o persoană cu umor, i s-ar părea probabil funny si chiar m-a remarcat datorita acestui lucru.

Cine este Dana, dincolo de blogger și vlogger?

Dana e o persoană care e creativă și a tot încercat de când se știe să își manifeste creativitatea cumva și de data asta i-a ieșit. În rest, sunt cam la fel. Singura diferență e că în vloguri încerc să nu transmit mesaje negative și interpretabile. În viața reală sunt mai relaxată in comunicare, pentru ca stiu cine sunt oamenii cu care vorbesc si imi dau seama ca nu vor intelege ceva gresit. In clipuri in schimb nu-mi pot vizualiza publicul, asa ca trebuie sa formulez mesajele mai atent pentru a nu lasa loc de interpretari.  

dana-bacinschi-vlog

Este vreun subiect pe care nu l-ai aborda?

Hmm! Greu de spus. Nu cred! Cred că nu aș aborda conflictele între vloggeri pentru că nu sunt de acord. Noi, la Viral, ne susținem reciproc și asta e atitudinea cu care m-am obișnuit și care mi se pare contructivă. Sunt foarte supportive și nu îmi place vibe-ul ăsta general „hai să-l sap pe ăsta ca să fav view-uri”. La ce bun să denigrezi o persoană care nu ți-a făcut nimic personal? Și chiar dacă ți-ar fi făcut, e o chestie pe care o discuți cu el și se rezolvă problema, pentru că e o problemă personală. Nu-l faci de c***t în public!

Dar legat de colaborări, ar fi ceva ce nu ai accepta?

Da! Sunt multe pe care nu le-am acceptat. Au fost colaborări când mi s-a propus să fiu în clipuri și să am o imagine sexualizată, sau să joc un rol/să particip la glume care denigrau femeile. Mi s-a părut că, deși erau formulate ca glume, erau prea dure și transmiteau mesaje greșite. Nu prea rezonez cu glumele de genul ăsta, nici nu cred ca mi se potrivesc foarte mult, și cred că nici publicul meu m-ar vedea în asemenea roluri.

Ce îți place mai mult, blogging-ul sau vlogging-ul?

Foarte greu de zis! Depinde foarte mult. Uneori îmi place să fac vlogging, depinde de content și de ceea ce vreau să transmit. La vlogging îmi place mult că mă pot juca cu imaginile și am un mediu mai dinamic. Poti crea scene amuzante si prin efecte sonore si montaj, deci ai un mediu mai complex.

Blogul mi se pare mai potrivit pentru mesajele mai de suflet. Mi se pare ca ma exprim mult mai necenzurat si vulnerabil in scris, nu stiu exact de ce. E ca si cum as vorbi cu mine, si ating lucruri mult mai personale.  Mi se pare că vlogging-ul e mai mult de entertainment, iar blogging-ul e mai de suflet.

Ceea ce scriu e foarte, foarte personal. Nu o fac intenționat, pur si simplu mi se pare un mediu în care îmi e ușor să mă deschid. Într-un vlog nu cred că aș putea fi atât de vulnerabilă ca atunci când scriu!

dana-bacinschi-vlogger

De unde te inspiri pentru contentul din vlogurile tale? 

Măi, e destul de greu pentru că după doi ani (Dana împlinește luna aceasta doi ani de vlogging. Felicităări!) îți mai pierzi din idei. Le-ai făcut pe acelea pe care ți le doreai foarte mult și mai ajungi în impasuri, dar de regulă mă gândesc la lucrurile de zi cu zi sau chestiile care mă afectează. De ce facem chestia aia? De ce ne comportăm așa când se intampla x chestie? Sau observ ceva pe stradă și îmi dă nastere unui întreg fir narativ. Și fac un clip despre asta. În mod ideal, îmi doresc să și lansez niște mesaje care ar putea ajuta oamenii care se uită la clip.

Sunt vloggeri pe care îi urmărești?

Da, sunt. În primul rând, urmăresc toți colegii de la Viral, și alți colegi de breaslă, să fiu la curent cu ce se mai întâmplă pe Youtube.

Dar cel mai mult îmi place conținutul informativ, gen Crash Course sau School of Life. Dar sincer, îmi place mai mult să creez decât să urmăresc conținut. 

Cum ți-ai descrie viața prin cinci piese muzicale?

Oh My God! Mi-ai dat o treabă foarte complicată!

 • Despair, hangover and extasy – The Do. 
 • Miracles – The Do.
 • Past lives – Borns.
 • Favorite color is blue – Robert DeLong
 • One scotch, One bourbon, One beer – Amos Milburn
 • Life itself – Glass Animals
 • Season 2 episode 3 – Glass Animals
 • There will be time – Mumford&Sons

Ce piesă ai pe repeat în ultima perioadă?

Acum piesa pe care o ascult pe repeat este Despair, hangover and extasy de la The Do. 

Ne spui o picanterie despre tine?

Picanterie…hmm…! Păi, în prima zi în care mi-am luat carnetul mi-am luat și prima amendă chiar când am plecat cu mașina pentru că mă pândea poliția. Mi-a dat amendă maximă, nici măcar avertisment, cu toate că aveam permisul de două ore. Așa că am dat Poliția Română în judecată și am câștigat! 

Ai un mesaj, un gând pentru cei care citesc acest articol?

Să fie sinceri și blânzi cu ei însăși și cu cei din jur! 

xoxo

Sursă foto: arhiva personală Dana Bacinschi!

15 Replies to “Dana Bacinschi – „Am dat Poliția Română în judecată și am câștigat!””

 1. elly sophy says: iunie 14, 2018 at 11:10 am

  Frumos interviu! Felicitări Danei, un exemplu bun de urmat. Multumesc frumos pentru mesaj!

  1. madmoiselle says: iunie 14, 2018 at 11:36 am

   Multumesc mult!

 2. Valeria Chertes says: iunie 14, 2018 at 1:08 pm

  Un interviu frumos, felicitari!

  1. madmoiselle says: iunie 14, 2018 at 1:16 pm

   Multumesc 🙂

 3. Beauty With Camy says: iunie 25, 2018 at 11:59 am

  Un interviu dragut, cu intrebari si raspunsuri interesante 😊

 4. Luca Raluca says: iunie 25, 2018 at 1:04 pm

  Pare o persoana tare draguta! Imi place mult acest interviu, este motivatonal!

  1. madmoiselle says: iunie 25, 2018 at 1:47 pm

   Chiar e super drăguță 🙂

 5. ellafairytale says: iunie 26, 2018 at 8:19 pm

  Nu prea am timp sa urmaresc vloggeri, dar admir persoanele care au curajul sa faca acest lucru si o fac si foarte bine.

 6. Diaconu Simona says: iulie 1, 2018 at 3:10 pm

  Felicitari! Un articol foarte motivational!

  1. madmoiselle says: iulie 2, 2018 at 11:26 am

   Multumesc mult! :*

 7. Andreea G says: iulie 1, 2018 at 9:22 pm

  Felicitări pentru interviu. A ieșit foarte frumos. Nu o urmăream pe Dana însă voi arunca un ochi pe la ea. 🙂

  1. madmoiselle says: iulie 2, 2018 at 11:26 am

   Gracias 🙂

 8. Irina says: iulie 2, 2018 at 1:21 am

  Frumos interviu. Îmi plac genul acesta de articole.

  1. madmoiselle says: iulie 2, 2018 at 11:25 am

   Multumesc :*

 9. Tudorita Dory says: decembrie 14, 2018 at 12:08 am

  Mi-a placut gandul de final… foarte frumos!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*