Dacă o iubești, vei renunța la ea

daca-o-iubesti-nu-renunti

Dacă o iubești, vei renunța la ea. Serios? În ce univers?

Am întâlnit expresia aceasta de multe ori, ba chiar de puține ori mi-a fost adresată. Și nu, nu pot fi de acord. Am auzit suficiente argumente mai mult sau mai puțin convingătoare pentru a susține această afirmație. Daaar, tot nu pot fi de acord.

Pentru că atunci când iubești, nu renunți. Nu poți face așa ceva. Faptul că declari sus și tare „te iubesc, dar renunț la tine spre binele tău” e un mare bullshit, dar spus într-un mod drăguț. Are la fel de mult sens precum acele persoane care spun următoarea chestie „nu-l mai iubesc, dar stau cu el pentru că m-am obișnuit!”. Să vă zic ceva? Orice învăț are și un dezvăț. În ambele situații tu nu iubești persoana respectivă, e doar un pitic acolo în creier care nu-și face bine treaba. Dar asta nu-i iubire.

Pentru că atunci când iubești, iubești. M-am ferit de multe ori sa rostesc aceste două cuvinte din mai multe motive. Dar atunci când iubești nu e musai să spui asta, ci lași faptele să o spună pentru tine. Pentru că atunci când iubești pe cineva înseamnă că ești fericit alături de acel cineva. Ești împlinit. Și nu mai ai nevoie de altcineva sau altceva ca să te facă fericit.

Dacă o iubești,nu vei renunța la ea.

Pentru că atunci când iubești, vrei să fii cu acea persoană. Să o descoperi, să ai grijă de ea, să fii her person atunci când e nevoie, să construiești o realitate împreună cu ea.  Dar cel mai mult, să nu-i mai dai drumul.

Pentru că atunci când iubești, respecți. Nu mesaje ascunse, nu priviri aruncate pe ascuns, nu abordat fete frumoase pe Facebook. Pentru o respecți, pentru că te respecți. Pentru că o admiri și pentru că respecți alegere făcută.

Și acum mă întreb, cum poți să renunți la cineva pentru că o iubești și îi vrei binele?

Dacă o iubești,nu vei renunța la ea.

Asta dacă într-adevăr o iubești. Dacă nu, vei fugi cu prima ocazie folosind această scuză.

Iubirea nu înseamnă orgoliu, suferință, durere sau obsesie. Iubirea e iubire. Și atunci, de ce să renunți? 

xoxo

6 Replies to “Dacă o iubești, vei renunța la ea”

 1. Valeria Chertes says: iulie 5, 2018 at 2:39 pm

  Cand iubesti nu se poate sa renunti din contra lupti pentru a avea pentru totdeauna.

  1. madmoiselle says: iulie 6, 2018 at 3:40 pm

   Corect 🙂

 2. Mona says: iulie 5, 2018 at 3:18 pm

  Această expresie, din punctul meu de vedere, se referă mai mult la „dragoste cu sila nu se poate”. Într-o relație dacă partenerul nu mai vrea și nu te mai iubește, dă-i drumul. Degeaba te lupți la nesfârșit și te încăpățânezi să nu renunți, din cauză că tu îl/o iubești. De reparat se pot repara multe, dar doar dacă amândoi își doresc și se implică.
  E drăguț ceea ce ai scris, însă nu cred că această expresie se folosește cu acest sens. Poate o spun câțiva la despărțire din lașitate, dar ea în sine se referă la altceva.
  Cel puțin așa văd eu lucrurile 🙂

  1. madmoiselle says: iulie 5, 2018 at 3:20 pm

   Fair enough. Si sunt de acord cu tine, insa sunt persoane care o folosesc drept pretext pentru a scapa din acea relatie si asta nu pot concepe. 🙂

 3. Marinescu Constantina Cristina says: iulie 5, 2018 at 3:52 pm

  O scuză pe care foarte multe persoane o folosesc atunci când nu-și mai doresc o relație dar le este prea greu ca să-și asume acea decizie,… Atunci când iubești cu adevărat nu poți renunța atât de ușor, din contră, trebuie să lupți pentru ceea ce îți dorești!
  Sunt de acord cu tot ce ai spus! Pupici 😘😘

  1. madmoiselle says: iulie 6, 2018 at 3:41 pm

   Ma bucur ca rezonezi cu ceea ce am scris 🙂 Te pup si multumesc pentru vizita!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*