Curs de automachiaj. Storytelling

curs-machiaj

Înainte să vă povestesc efectiv cum am ajuns să fac un curs de automachiaj, doresc să vă mulțumesc pentru feedback-uk pe care îl primesc de la voi. Pentru idei, sugestii, critici, suport. Mă bucur tare să văd că To do list-ul meu vă inspiră și pe voi. Mă bucur să văd că vă începeți și voi listuțe cu lucruri pe care doriți să le faceți în viață. Repet, to do list-ul meu nu are un deadline. A nu se confunda cu rezoluții pentru un nou an.

Mi-am dorit întotdeauna să urmez un curs de make up artist. Am ajuns, însă, să particip la un curs de automachiaj. Cum, de ce și dacă mi-a folosit la ceva veți vedea în rândurile de mai jos.

curs-automachiaj

Nu am știut niciodată să mă machiez foarte drăguț. Vedeam pe Youtube tutoriale cu machiaje simple, de zi, care mie îmi dădeau dureri de cap. Nu la propriu, ci la figurat. Și asta pentru că, oricât de simplu părea un machiaj într-un tutorial, eu tot nu reușeam să-l execut. Mi se părea imposibil. Și atunci, mi-am zis că ar fi util să particip la un curs de automachiaj. Eram ferm convinsă că, dacă participam la un astfel de curs, voi ști să mă machiez ca o profesionistă.

La momentul acela era în vogă cursul de make up artist. Nu prea erau cursuri de automachiaj. Însă, prin 2017 am cunoscut-o pe Patricia Miclea și, tot discutând cu ea, m-a invitat la ea la atelier. Nu prea știam la ce să mă aștept. Eram emoționată. Mai bifam un lucru de pe lista mea. Îmi mai îndeplineam un vis. Patricia m-a așteptat cu muzică drăguță și o cană imensă de cafea. Deja îmi plăcea și nici nu mă atinsesem de produse.

curs-automachiaj

Patricia mi-a spus să aduc produsele pe care le folosesc frecvent, inclusiv pensulele. Deși aveam un set destul de mare de pensule, nu prea le foloseam. Dar le-am luat cu mine. Patricia a făcut inventarul și apoi a început trierea. Fondul ăsta de ten e prea hidratant, pensula asta nu e ok, crema de față e în regulă, tușul la fel..Din punctul meu de vedere, toate produsele erau bune și mi se potriveau. Repet, din punctul meu de vedere.

Patricia m-a ajutat să îmi fac un machiaj „banană închisă”. E unul dintre preferatele mele, însă niciodată nu aveam curaj să mi-l fac. Mi se părea ceva SF, ceva imposibil pentru mânuțele mele. Patricia mă sfătuia, mă ajuta să repar anumite imperfecțiuni, îmi explica pas cu pas ce am de făcut. Mi se părea atât de ușor să execut. Apoi, mi-a explicat ce utilitate are fiecare pensulă, după care mi-a arătat cum mă pot ajuta de pensulele pe care le aveam deja pentru a-mi realiza un machiaj complet. După ce am terminat machiajul, m-a pus să mă demachiez și apoi m-a lăsat să mi-l fac din nou, dar singură. A fost un fel de test.

curs-make-up

Spre surprinderea mea, mai rețineam câte ceva. Am reușit să-l fac din nou, schimbând ușor anumite nuanțe de fard. La final, am primit și o diplomă drăguță. Încă o mai am!

Aș vrea să vă spun câteva concluzii:

 • un curs de automachiaj/ make up artist nu te transformă într-o profesionistă. E util să înveți anumite tehnici, să înțelegi ce ți se potrivește și ce nu, dar la final nu vei pleca mare specialistă.
 • totul ține de muncă. După ce faci un curs de automachiaj, trebuie să mergi acasă și să exersezi. Aici e tot secretul.
 • ține cont de sfaturile trainer-ului/ a make up artistului. Dacă îți spune că un produs nu e ok, nu înseamnă că ești proastă și nu știi să alegi un produs. Înseamnă doar că nu se potrivește cu tenul tău.
 • nu te sfii să pui întrebări sau să ceri informații suplimentare. Tocmai acesta e scopul unui curs de automachiaj: să primești răspuns la întrebări.
 • dacă nu îți iese ceva din prima, nu-i bai. E în regulă să greșești, să nu știi să aplici un fond de ten corect sau să blenduiești foarte bine fardurile. Ideea e să prinzi mișcarea și să înțelegi care sunt pașii. După cum am mai zis, exersezi acasă până reușești.

curs-automachiaj-cluj

Dacă sunteți din Cluj, o puteți trage de mânuță pe Patricia pe Instagram sau pe Facebook. E super drăguță, nu vă faceți griji să-i puneți întrebări!

3 Replies to “Curs de automachiaj. Storytelling”

 1. Trandafir Mihaela Anabela says: februarie 19, 2019 at 5:31 pm

  Imi place cu arat cad ma machiez,chiar daca nu profesional si cu produse profesionale,eu ma mltumesc sa am si unri el si ruj,ca ma schimba total…..dar ar fi intradevar interesant un astfel de curs pentru cele ce au un domeniu de activitate de asa natura incat sa aibe un aspect”tipla” mereu

 2. Roman Nicoleta Ana Maria says: februarie 21, 2019 at 11:15 am

  Imi place foarte mult sa ma machiez si sa machez,intro zi imi doresc sa fac un curs pentru machiaj!

  1. madmoiselle says: februarie 21, 2019 at 2:18 pm

   Go for it dacă asta îți dorești! Fingers crossed!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*