Cum se conduce Honda Civic Type R în echipă

honda-civic-type-r

Sunt Alina și, pentru că sunt singura sarcastică din blogosferă care se amuză pe seama felului în care femeile conduc o mașină, echipa SuperBlog m-a ales să testez noul model Honda Civic Type R . Misiunea pe care o am e mult mai complicată decât pare, doar nu credeți că mă trezesc cu mașinuța în fața blocului și rolul meu e să îi fac un tir ghidat al Clujului. Și acum, în mod normal am vira la dreapta, pe strada Regele Ferdinard, dar pentru e că în șantier vom merge tot înainte. Sau strada Fabricii De Zahăr e plină de gropi, recomandarea mea e să o ocolești.

logo-honda

Nu, nu acesta e scopul meu! Bine, nu că nu ar rezista noul Honda Civic Type R la gropile românești, dar ideea e alta. Stați să vă citesc provocarea primită de la SuperBlog în parteneriat cu Honda România.

Dragă Alina,

Felicitări! Ai fost aleasă să participi în calitate de pilot în renumitul circuit de la Nurburgring. Pentru ca această cursă să fie și mai inedită, ai libertatea de a alege orice personalitate,persoană publică, din orice domeniu, din trecut sau din prezent. Suntem tare curioși să vedem pe cine alegi și cum te vei folosi de modelul Honda Civic Type R pentru a stabili noul record de viteză.

Suntem siguri că vei face față acestei provocări unice, așa că abia așteptăm să te urmărim de pe margine!

Pe locuri, fiți gata….START!

OMG! Am recitit cu emoție și entuziasm biletul pentru a fi sigură că îmi era adresat mie! După ce am leșinat de vreo două ori de fericire, m-am grăbit să pun la punct detaliile.

honda-civic-type-r

Circuitul de la Nurburgring

În primul rând, dacă vreau să fac față acestei provocări, e nevoie să cunosc traseul. Știind faptul că la Nurburgring sunt două piste, am decis să fac puțin research. Să aleg pista Nordschleife? Să aleg pista de Grand Prix? Să aleg Iadul Verde sau Siguranța-Înainte-De-Toate?

Pentru că nu am foarte mult timp la dispoziție, dar și pentru că pulsul accelerează mai ceva ca un pilot de Formula 1, e timpul să iau o decizie. Am încredere în mine și în abilitățile mele de condus, nu de asta îmi e frică, dar ce pistă să aleg? Jesus, de ce e atât de greu să iei o decizie? Închid ochii și încerc să vizualizez traseul. Deja mă văd conducând pe șoseaua șerpuită de pe Nordschleife, așa că rămân la această opțiune! Oare în cât timp voi parcurge cei 21 km?

model-honda-civic-type-r

Honda Civic Type R

Am văzut cum stă treaba cu pista, însă trebuie să-mi cunosc și mașina. Și nu, nu sunt genul de fată care știe să zică doar vaiii, dar ce culoare frumoasă are mașina aceasta! Să fim clari! Știu să apreciez niște scaune de calitate și un bord de mașină țiplă!

Iar Type R m-a impresionat cel mai mult până acum din toate modelele Honda pe care le-am văzut până acum. Schimbător de viteză din aluminiu, scaune din materiale tactile pentru a asigura atât confortul șoferului, cât și al pasagerilor, cadrane de bord clare și ușor de citit, sistem de recunoașterea semnelor de cicrulație. Say what?!

Cu Ellen, în circuitul de la Nurburgring

Ultimul detaliu pe care trebuia să îl pun la punct era să decid cine va fi copilotul meu. Așa că, fără a mai sta pe gânduri, am invitat-o pe nimeni alta decât Ellen Degeneres. Nici nu-mi imaginam altă persoană alături de mine în această cursă inedită. Am chițăit de fericire când mi-a acceptat invitația, pentru mine era o onoare să o am alături.

honda-civic-type-r

09 octombrie 2019, ora 10:30

Ne îmbarcăm în mașină. Hățurile celor 272 de căluți argintii și nărăvași sunt la mine. Ellen, în dreapta mea, face cunoștință cu covorul elegant pentru podea. Calc pedala de accelerație și, spre surprinderea mea, ajung la 100 de km/h în doar 5,8 secunde. Primii 3 kilometri îi fac transpirând. E destul de greu să scap de sentimentul șanțului, fie și la volanul unei mașini care îți asigură tot confortul și toată siguranța din lume. Știam și că modelul Type R are sistem de avertizare a coliziunilor frontale, dar femeia-i tot femeie.

-Să fii atentă că trebuie să faci dreapta imediat. Nu, cealaltă dreapta! Fii atentă, sunt 33 de curbe la stânga și 40 la dreapta. Și, orice ar fi, nu îți iei mâinile de pe volan!

Sentimentul de șanț s-a intensificat. Ellen îmi simte nesiguranța și încearcă două glume. Își dă seama că un stand up comedy în timpul unui circuit poate fi periculos, așadar îmi zice următorul lucru:

-Scoate sub 6 minute și îți acord un interviu în exclusivitate!

Moment în care ochii mi-au zâmbit. M-am focusat pe modurile de conducere: Comfort, Sport și +R, orientat spre pilotaj. Acum nu doar că mi s-a evaporat sentimentul de șanț, simțeam că zbor. Mă simțeam liberă și în deplin control.

3 minute și 12 secunde mai târziu eram la Finish. Plângeam și râdeam de fericire pentru că nu îmi venea să cred că am reușit. Reușisem! Nu doar că urma să mă aleg cu un interviu din partea lui Ellen (ceea ce voiam să se întâmple dintotdeauna), ci-i făcusem mândri pe prietenii pe mei de la Honda și SuperBlog.

Iar pentru că orice pasionat de adrenalină merită o mașină cu ADN sportiv pentru performanță, găsiți Honda Civic de vânzare aici. Cu plăcere!

Eu merg să-mi iau medalia, iar apoi să mă pregătesc pentru interviul cu Ellen! See ya!

Articol scris pentru proba a doua din SuperBlog 2019!

Sursa foto: hondatrading.ro

2 Replies to “Cum se conduce Honda Civic Type R în echipă”

  1. Trandafir Mihaela Anabela says: octombrie 10, 2019 at 2:33 pm

    Doamne cat esti de geniala🤗👍👌 1,62-1,65m cat ai tu😅 de genialitate, super fain, mi. a placut mult👏👏 bafta

    1. madmoiselle says: octombrie 10, 2019 at 3:57 pm

      Mulțumesc mult 😀

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*