Cum să vă faceți acasă mască de față cu bicardonat

mască-de-față-bicardonat

În ultima perioadă v-am tot prezentat diverse măști pentru îngrjirea tenului. Cum multe dintre voi mi-ați spus că nu le-ați încercat și că nu vă sunt la îndemână să le achiziționați, m-am gândit să vă dau o altă alternativă. Știu, sunt o drăguță și mă gândesc și la voi!

Masca pentru ten despre care o să vă vorbesc astăzi o puteți fac chiar voi cu mânuțele voastre. Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente, așa că nu mai aveți nici o scuză acum să nu folosiți măști. Ingredientul de bază îl aveți chiar în dulapul din bucătărie și îl folosiți în diverse scopuri. Pentru a găti, a curăța anumite suprafețe din casă sau pentru a elimina mirosul neplăcut din frigider. Exact, e vorba de bicarbonatul de sodiu. Așa-i că aveți un plic pe undeva prin casă?

Unele persoane mai folosesc bicarbonatul de sodiu pentru a se spăla pe dinți, căci ajută la albirea dinților. Dar, acest ingredient este benefic și pentru față. Ajută la curățarea și purificarea tenului la tratare acneei și este un bun antiinflamator. Ba mai mult, acesta ajută la înlăturarea petelor de pe față și elimină excesul de sebum.

bicarbonat-de-sodiu

Ei bine, acestea fiind zise, vă prezint cea mai simplă idee de mască de față cu bicardonat de sodiu. Aveți nevoie doar de apă și bicarbonat de sodiu. Mai exact, o linguriță de bicarbonat și apă cât să formeze o pastă consistentă. Aplicați pe față, fără să apăsați, și lăsați să acționeze câteva minute. Veți obține un ten mai ferm și matifiat.

Dacă aveți probleme cu puncte negre, atunci varianta cu apă minerală o opțiune mai bună. Puneți într-un vas, de preferat de sticlă, două lingurițe de bicardonat de sodiu și apă minerală cât să rezulte o pastă. Aplicți doar în zonele în care aveți puncte negre (nas, frunte, bărbie) și lăsați să acționeze până se usucă. Apoi clătiți bine cu apă călduță.

Aceste două măști de față cu bicarbonat sunt cele mai simple. Desigur, ne putem complica și putem adăuga și alte ingrediente, în funcție de rezultatul dorit. Vă las aici 9 idei de măști de față pe bază de bicardonat de sodiu, simple și rapide, pe care le puteți face oricând acasă.

Înainte de a face orice mască cu bicarbonat, e bine să faceți un test pentru a vedea cum se comportă tenul vostru. Testul constă în a aplica o cantitate mică de produs pe mână și să masați puțin. Dacă apar iritații, senzația de arsură sau usturime, e mai bine să renunțați. Dacă nu observați nici o diferenț, puteți aplica masca pe tenul curat. Atenție, să evitați contactul cu ochii!

Știați de aceste tipuri de măști? Le folosiți?

3 Replies to “Cum să vă faceți acasă mască de față cu bicardonat”

  1. Roman Nicoleta Ana Maria says: aprilie 22, 2019 at 10:22 am

    Multumim pentru prezentare!Si eu folosesc aceasta masca si imi place foarte mult!

  2. Marinescu Constantina Cristina says: aprilie 22, 2019 at 10:48 am

    Mulțumim pentru rețetă, o sa le încerc și eu!

  3. Trandafir Mihaela Anabela says: aprilie 22, 2019 at 12:09 pm

    habar nu aveam…dar sunt o super buna idee 😙 multumesc de ponturi

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*