Cum să alegi un sejur 2019, când variantele sunt deosebite

sejur-2019

Am decis în ultima clipă să particip la conferința de arhitectură și design. Știu că nu prea am eu treabă cu arhitectura și, cu atât mai puțin design-ul, dar îmi era greu să refuz invitația. Fără pic de chef, am pornit spre restaurantul în care urma să aibă loc evenimentul.M-am așezat la masa de lângă ieșire, în caz că mă plictiseam teribil și voiam să plec. Mă aflam acolo mai mult din obligație, decât din interes, astfel că vă puteți imagina entuziasmul pe care-l aveam.

Așteptam cu nerăbdare pauza de networking, când organizatorul tocmai anunța o decalare a programului. Mai exact, erau doi invitați speciali care, citez „vă vor ajuta să aveți un sejur 2019 perfect”. Brusc, am devenit interesată de ceea ce se petrecea la această conferință. !

A venit în fața noastră o doamnă care părea că tocmai fusese la o nuntă. O rochie rochie cu paiete, păr blond ondulat și coafat în stil soacră mare, pantofi stilleto nude. Avea un smockey eye perfect, dar parcă nu mergea cu ținuta aleasă. Am fost, brusc, trezită la realitate din această analiză critică de vocea ei caldă, dar fermă.

– Bună ziua! Probabil că atunci când v-ați înscris la această conferință nu v-ați așteptat să vedeți o persoană care să vă vorbească despre vacanțe. Sunt persoane care vor să plece în vacanță vara aceasta? Scopul meu, azi, este să vă prezint câteva motive pentru care ar trebui să vizitați Spania.

Ei na, Spania, m-am grăbit eu cu concluziile. Cules căpșuni. sangria și lupte cu tauri. Uite cât mor de nerăbdare să îmi petrec o vacanță în Spania!

Dar doamna cu coc țeapăn își continuă discursul.

– Mai exact, Garachico, Tenerife. Chiar dacă prin anii 1600-1700 au avut loc numeroase calamități care au spulberat importante locuri de pe hartă, merită să alegeți Garachico pentru un sejur 2019. Pe de altă parte, știu că există destul de multe preconcepții despre Spania, dar de asta sunt eu aici: să le desființez. Garachico este o destinație deosebită pentru o vacanță ideală. După cum puteți vedea și în imagini – și indică cu dspozitivul pe care îl avea în mână spre ecranul din spatele ei – chiar cum intrați în oraș dați de valurile oceanului. Plaja pe care o puteți vedea și în imagini a fost amenajată pe erupțiile vulcanice din trecut.

– Imediat lângă faleză, există un loc de joacă pentru copii proaspăt renovat. Dacă aveți copii și doriți să mergeți în vacanță cu ei, puteți să luați în calcul și acest aspect. Apoi să nu uităm de cetatea San Miguel care a fost construită ca o fortăreață împotriva piraților prin secolul 16 și care se numără printre puținele clădiri care a rezistat erupțiilor vulcanice. La baza acestei cetăți se află mai multe drumuri care legă între ele mai multe bazine de roci vulcanice. În cazul în care vă întrebați, fix acestea sunt piscinele naturale din Garachico.

spania-garachico

– Avem imediat centrul vechi al orașului, peste drum de aceste piscini naturale. Lângă centrul vechi se află mănăstirea San Francisco și Biserica Santa Ana. Tot în centrul vechi se găsesc o mulțime de restaurante atractive cu oferte speciale pentru turiști. Închei această prezentare cu Icod de los Vinos, având ca punct de atracție copacul milenar El Drago. Deși pare doar un copac, are o legendă frumoasă. V-aș putea spune-o acum, dar de ce să nu o descoperiți chiar voi, într-o vacanță de vară? Mulțumesc pentru atenție, iar dacă aveți întrebări, aștept să povestim după conferință.

Un ropot de aplauze s-a auzit în sală. Apoi, pe scenă a venit un domn îmbrăcat la costum și cravată. Am decis să nu mai stau să analizez ținuta, ci să ascult ce are de zis.

– Bună ziua tuturor. După o așa frumoasă prezentare, sper să mai aveți puțină răbdare să ascultați și prezentarea mea. Eu nu mi-am pregătit un power point, însă sper să găsiți Antalya cel puțin la fel de interesantă. Poate chiar mai interesantă. După un mic research, am observat că Antalya se află în topul destinațiilor preferate de români. De ce? Pentru că ofer servicii de lux la un preț decent. Și ce om nu își dorește să se relaxeze într-un hotel de 5 stele, după un an de muncă continuă?

turcia-antalya

– Așadar, vă prezint câteva tips-uri de care să țineți cont pentru a avea o vacanță vara 2019 reușită. Serviciile ultra-all-inclusive din Antalya oferă turiștilor noștri o varietate de specialități culinare și băuturi. Mai mult, pentru familii, există bufet suedez special pentru cei mici și locuri de jocă amenajate pentru ei. Și cum o vacanță nu se rezumă doar la mâncare și băutură, în Antalya vă puteți bucura de excursii istorice, religioase sau pline de aventură. Suntem mândri să anunțăm faptul că 90% dintre aceste excursii au ghid în limba română.

– Puteți alege o plimbare cu iahtul sau Dinopark – singurul parc tematic din Turcia care se întinde pe o suprafață de peste 30 de hectare. De asemenea, e printre cele mai mari parcuri din Europa. Sau, de ce nu, puteți descoperi magia lumii subacvatice. Antalya Aquarium este locul perfect pentru asta, iar copiii pot alege să înoate alături de delgini la Dolphinarium. Avem pregătit și activități pentru turiștii dornici de adrenalină, scufundări în Marea Mediterană sau safari cu ATV-ul.

– Perioada optimă în raport preț/temperatură este începutul lunii mai și durează până la finalul lunii octombrie. În această perioadă, temperaturile ajung la 30-35 grade, în timp ce în luna august, acestea pot trece de 50 de grade. Vă mulțumesc pentru atenție și vă aștept în Antalya!

Din nou, aplauze. Creierul meu era ca o casetă stricată pusă pe repeat. Sejur 2019, sejur 2019. Dar ce să aleg dintre aceste două destinații? Mi-au plăcut ambele prezentări și nu e chiar ușor să deliberez. Închid ochii și încerc să repun în scenă ambele prezentări. Cu ce am rămas din ele? Cu atitudinea profesionistă, vocea caldă și patosul cu care a vorbit reprezentanta Spaniei.

christian-tour-logo

Așa că, fără să mai stau pe gânduri, am deblocat telefonul și am intrat pe site-ul Christian Tour. Voi alege o vacanță cu Christian Tour în Garachico pentru că știu că acolo găsesc cele mai faine oferte!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019!

9 Replies to “Cum să alegi un sejur 2019, când variantele sunt deosebite”

 1. Valeria Chertes says: aprilie 15, 2019 at 12:25 am

  Foarte frumos articolul,mi-ar place sa ajung acolo.

  1. madmoiselle says: aprilie 15, 2019 at 9:39 am

   Mă bucur, mulțumesc! :*

 2. Roman Nicoleta Ana Maria says: aprilie 15, 2019 at 2:42 pm

  Un articol foarte frumos, imi doresc sa merg in vacanta si eu,nu am mai fost de mult!

  1. madmoiselle says: aprilie 16, 2019 at 4:39 pm

   Să știi că și eu am nevoie de o vacanță right away! 😀

 3. Trandafir Mihaela Anabela says: aprilie 15, 2019 at 3:29 pm

  bun bun😍😙 poti fi cu succes un ghid turistic minunat 😅 imi place articolul,mi.ai trezit interesul 🙂 pana la pensie poate o sa am si eu parte de o vacanta de vis

  1. madmoiselle says: aprilie 16, 2019 at 4:38 pm

   Doamne ajută! :*

 4. Proba 17. Cea mai frumoasă destinație din lume pentru vacanța de vară says: aprilie 17, 2019 at 12:56 am

  […] CUM SĂ ALEGI UN SEJUR 2019, CÂND VARIANTELE SUNT DEOSEBITE […]

  1. madmoiselle says: aprilie 19, 2019 at 4:42 pm

   Mulțumesc, Oana! 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*