Economisesc energie în mod creativ. Voi?

e-on-energie

Românul este un om inventiv. Indiferent ce misiune are de îndeplinit, acesta va reuși să găsească cel puțin o metodă creativă de a face față provocării.

Eu am primit provocarea de a povesti cum economisesc energie în locuința mea. Partea proastă e că nu prea o fac, căci al doilea prenume pe care îl am (și care nu e trecut în buletin, btw) este Comoditate. Însă, cum niciodată nu e prea târziu să te apuci de un lucru, m-am gândit să fac o scurtă analiză și să găsesc cel puțin o metodă prin care aș putea economisi energie. Doar vorba ia, sunt româncă get-beget, ce naiba?!

Înainte de a veni cu ideea mea strălucită și absolut inedită, am aruncat o privire peste clipul realizat de E.ON cu 100 de idei prin care se poate economisi energie. Și, atunci, realitatea mi-a dat două palme zdravene, plus un bobârnac, după care mi-a trântit un sictirit „hai să te văd acum, creativă mică ce ești!”.

cum-economisești-energie

Și am stat. Am meditat. Am băut un pahar cu lapte. Am luat chiar și 2-3 vitamine, preventiv, ca să mă asigur că totul e în regulă. Am căutat idei. Dar nimic. Creierul afișa nonșalant mesajul Error 404.

No, ce să fac acum? Să fiu eu prima persoană care distruge reputația românilor în ceea ce privește creativitatea? Să nu găsesc eu nici măcar o metodă să economisesc energie? No way! Așa că m-am pus pe căutat neuroni. Prin pat, pe sub pat, în baie, în cafeneaua unde obișnuiesc să-mi iau cafeaua la pachet, în mașina de spălat. Nicăieri, nimic. Beznă totală! Am încercat să-i ademenesc cu un serial nou, cu o felie de tort, câteva măsline umplute. Nici un neuron nu dădea vreun semn de viață Într-un final, un neuron mai pofticios de felul lui mi-a promis că mă ajută, în schimbul a două boluri cu măsline. Nu am avut ce face și i-am dat. Nesătulul a mai cerut și o tavă de tiramisu, cică ajută la concentrare.

Cum economisc energie

 • nu mai stau atât de mult pe social media, astfel că telefonul meu smart nu se mai descarcă la fel de repede. Pe lângă un social media detox, acest lucru înseamnă câțiva lei în minus la factura de curent.
 • beau un pahar de vin de țuică în fiecare seară. La câte grade are această băutură, devin eu însumi o centrală termică.
 • dau petreceri la mine acasă mai des. Cu cât sunt mai mulți oameni într-o încăpere, cu atât mai multă căldură va fi. Facem warm up-uri la propriu. 🙂
 • Gătesc mai mult. Cu cât gătesc mai mult -> cu atât mai mult vor fi aburi în bucătărie-> cu atât mai mult voi mânca – mâncarea înseamnă fericire, deci o să trăiesc bine mersi.

Evident că fac haz de necaz acum. Nu în asta constă adevărata economie a energiei la mine acasă. Cred că e metodă excelentă să economisesc energie și, bineînțeles, bani ar fi să nu mai gătesc șapte feluri diferite de mâncare din moment ce nu consum atât, să nu mai las apa să curgă în neștire la duș (în timp ce-mi aplic balsam, măști, scrub, etc) și să nu mai las iarna geamul deschis când plec de acasă.

Și cum provocarea primită de la E.ON nu e doar pentru mine, dau leapșa mai departe. Voi ce metode folosiți pentru a economisi energie?

5 Replies to “Economisesc energie în mod creativ. Voi?”

 1. Trandafir Mihaela Anabela says: mai 31, 2019 at 11:00 am

  mi. a placut aia cu worm up impreuna, numa fime am acu in cap 😅👏 nici noi nu prea economisim decat prin faptulca la cuftr aia avantajul de a sta le afara mai multsi deci fara tv, fara incarcare telefon… si cam atat.👌

 2. Trandafir Mihaela Anabela says: mai 31, 2019 at 11:02 am

  si as mai adauga ca peo parte economisim si pe alta se scumpeste kilowatul😅😂🤔 ceea ce e funny

  1. madmoiselle says: mai 31, 2019 at 11:03 am

   păi măcar acum să economisim, când se scumpește totul 🙂

 3. Valeria Chertes says: mai 31, 2019 at 2:08 pm

  Dar ești foarte inventiva ,să știi că eu nu prea le am cu economia.

 4. Roman Nicoleta Ana Maria says: mai 31, 2019 at 7:47 pm

  Eu de la un timp chiar incerc sa fac economi,nu mai stau cu becurile aprinse ziua in casa!fac mancare pentru 2 zile,spal cu apa data la minim!ies mai mult si stau prin parc cu fetițele mele!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*