Comedy Cluj continuă: stand up și poetry slam

comedy-cluj

Comedy Cluj continuă: stand up și poetry slam în a treia și a patra zi de festival. Înainte de toate, trebuie să-mi vărs puțin of-ul.

După cum bine știți, vineri a început Festivalul Internațional de Comedie, cu accent pe comedie. În a patra zi de festival, am auzit următoare replică „au fost prea multe show-uri de stand up comedy”. Dude, ați venit la un fucking festival de comedie, ce voiați să vi se livreze? Stand up tears? Filme horror? Normal că echipa Comedy Cluj a venit cu un conținut de comedie, asta era și ideea. Vă e frică de faptul că o să râdeți prea mult? Că o să faceți întindere de mușchi? Râdeți cât mai puteți, că mâine-poimâine vine tanti Viorica și pune impozit pe râs. Nu mai fiți haiter, iar dacă țineți morțiș să comentați, măcar argumentați-vă părerea. Nu e fun să fii haiter gratuit. Ok, mi-am spus of-ul, acum putem trece mai departe. Mulțumesc, la revedere!

După Roast-ul lui Mircea Bravo am participat la o serie de show-uri de stand up comedy: Ceva Mărunt, Radu Isac and Friends și Radu Isac și Sașa. Trei spectacole de comedie cu glume una și una.

comedy-cluj

Pe băieții de la Ceva Mărunt îi știam și m-am bucurat mult să-i revăd. Sergiu Floroaia, Toma Alexandru, Sorin Pârcălab și Cristi Popesco. Cred că nu e mai nici o noutate cine-s acești oameni, mai ales dacă te declari fan stand up comedy. Poate i-ați mai văzut pe la Râzi ca Prostu, Una scurtă sau podcast-urile lor. Au făcut atmosferă acești omuleți amuzanți, ca de obicei. Eu îi urmăresc de mult timp și mă bucur că au venit cu glume noi la Comedy Cluj. La finalul show-ului s-a organizat și o sesiune de Q&A, unde publicul a avut ocazia să-i ia la întrebări.

comedy-cluj

La show-ul de stand up Radu Isac and Friends nu am rezistat până la final. Oboseala m-a răpus, așa că a trebuit să mă retrag. Îmi pare rău, totuși, pentru că a fost o seară faină. Mi-a fost mai greu să-l urmăresc pe Radu în engleză, dar asta a fost și din cauza oboselii.

În schimb, la show-ul de stand up comedy de aseară, Radu Isac și Sașa, am râs mult. Atât Sașa, cât și Radu au avut glume amuzante și au reușit să relaxeze publicul cu glumele lor. Mi-a plăcut mai mult de Radu în cadrul acestui show, mi s-a părut că a fost și mai relaxat și a livrat mai bine textul.

comedy-cluj

În altă ordine de idei, luni seară am participat pentru prima dată la Comedy Cluj Poetry Slam. Mai mult decât atât, am făcut și parte din juriu. Mi-a plăcut mult faptul că în acest an echipa Comedy Cluj s-a gândit să vină cu un concept nou și, pe lângă filme, să organizeze și astfel de proiecte speciale de poezie. Dacă nu știi ce înseamnă slam poetry, e simplu. Poetul trebuie să facă niște rime comice pentru a stârni râsul publicului.

La Poetry Slam au participat tineri faini, talentați care au reușit să stârnească hohote de râs. Chiar dacă au avut emoții, mă rog unii dintre ei, au fost tare haioși. Pe mine, cel puțin, m-au distrat. În cadrul acestui eveniment a participat și arhicunoscutul și uber talentatul Victor Miron. Poezia lui a fost preferata mea. Fapt pentru care, a fost singura poezie pe care am notat-o cu 10!

xoxo

 

One Reply to “Comedy Cluj continuă: stand up și poetry slam”

  1. Sery Andreea says: octombrie 17, 2018 at 8:08 pm

    Ce interesant 🤗

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*