Fapte mici pentru oameni mari

fapte-mici

Astăzi doresc să aduc în atenția dvs., o serie de fapte mici pentru oameni mari, ca mine și ca tine.

De multe ori ne place să ne ajutăm aproapele, să aducem un plus societății, să fim solidari cu cei aflați în nevoie, să oferim sprijin celor din jurul nostru. Însă, pe cât e de mare dorința noastră de a ajuta, cu atât de neajutorați ne simțim, de cele mai multe ori pentru că situațiile ne depășesc resursele.

Cum ar fi dacă v-aș spune că am putea să ne ajutăm aproapele, fără să ne dăm peste cap? Fără să simțim acest lucru ca pe un sacrificiu? Ca pe un lucru colosal în care investim o mare parte din resursele noastre?

Putem face fapte mici care înseamnă enorm de mult pentru ceilalți. Și când spun fapte mici, păi sunt mici. Și, aparent, banale. O vorbă bună, o îmbrățișare, o surpriză plăcută, o jucărie, o cumpărătură, o plimbare, un dat cu mătura prin cameră, etc. Nu e nimic din domeniul SF, nimic imposibil de făcut. Nu e necesar să ai doctorate și atestate la purtător pentru a putea îndeplini aceste fapte. E nevoie de puțină empatie, puțin mai multă voință și determinare. Ah, și trebuie să te înscrii în Comandamentul pentru Fapte Mici!

Inima-copiilor-Hartmann

Poate că sună rigid sau foarte sever, dar nu e. Dovadă clară în acest sens o face „funcțiile” pe care le poți avea, în cazul în care te hotărăști că vrei să faci și tu fapte mici! Poți fi Soldatul Minunat, avansezi spre Locotenentul Atent, ți se oferă titlul de Căpitan Titan, te bucuri de super funcția de Colonel Superbel și atingi apogeul cu titlul General Epocal. Încă ți se mai pare rigid? Yeah, I don`t think so either! 🙂

Poate că vă întrebați cum a luat naștere acest Comandament creat de Cristian China-Birta. Ei bine, el a fost inspirat de inițiativa companiei Hartmann, care asigură consumabile Asociației ”Inima Copiilor” . Această asociație neguvernamentală a construit un Centru de excelență în secția cardiochirurgie de la spitalul Marie Curie și are drept scop îngrijirea bebelușilor care se află la terapie intensivă, dar și a bebelușilor din blocul operator a secției cardiochirurgie din spitalul Marie Curie.

Ceea ce face compania Hartmann împreună cu această asociație este de apreciat și este un exemplu pentru fiecare dintre noi. Avem două variante: să ignorăm aceste rânduri și să ne vedem de viață pentru că vorba aia, „cu o floare nu se face primăvară” sau ne putem lua o responsabilitate. Cel puțin una!

Nu trebuie să fii un om de afaceri de succes, blogger, influencer sau vedetă pentru a face fapte mici. E nevoie să ai o doză decentă de simț civic pentru a ajuta acești omuleți greu încercați. Și poate știți și voi vorba Irinei aka Coffentropy, „let`s make bunul simț cool again”. Eu aș parafraza chestia asta cu „let`s make simțul civic cool again”.

Așadar, vă anunț că m-am înscris deja în Comandamentul pentru Fapte Mici, iar în curând voi fi și eu un Soldat Minunat. Dacă vreți să-mi fiți alături, să ajutăm împreună asociația ”Inima Copiilor”, vă invit să citiți acest articol pentru a înțelege mai bine cum funcționează acest detașament de soldăței cool și, apoi, să vă înscrieți și voi. Sau, dacă nu doriți să vă alăturați acestei campanii, dar știți pe cineva care și-ar dori să ajute, vă rog eu mult să dați mai departe acest articol! Muchas gracias!

Dacă vreți să fiți la curent cu absolut toate mișcările din Comandamentul pentru Fapte Mici, urmăriți hastagul #FapteMici.

3 Replies to “Fapte mici pentru oameni mari”

  1. Roman Nicoleta Ana Maria says: mai 28, 2019 at 6:17 pm

    Felicitări pentru articol foarte frumos! In fiecare zi incerc sa ajut pe cineva,un copil,un om batran,o batranica cu o hainuta,cu mancare,jucari si cu o vorba buna pentru cine are nevoie!un gest cat de mic si o atentie cat de mica poate insemna totul pentru cineva care are nevoie!

  2. Valeria Chertes says: mai 28, 2019 at 6:48 pm

    Foarte frumos,te felicit ai perfecta dreptate.

  3. Trandafir Mihaela Anabela says: mai 28, 2019 at 11:01 pm

    trist 🙁 asta e realitatea in care traim si i de dacă nu suntem solidari unii cu alții nu putem face nimic 👏👏💋❤️ bun articol

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*