Cine este furnizorul tău de experiențe? Al meu, Ice

furnizor-de-experiențe

Te-ai gândit vreodată cine este furnizorul tău de experiențe? Al meu, de câteva luni, este Ice. Cel mai adorabil, energic și amuzant câine. De când a intrat în viața mea am parte de experiențe noi în fiecare zi, iar unele dintre ele le-aș putea eticheta drept experiențe dezvoltare personală.

Încă nu înțelegi ce are de-a face Ice cu dezvoltarea mea personală? Ei bine, o îți povestesc o experiență neplăcută și apoi te las pe tine să tragi concluziile.

Ne întoarcem puțin în trecut, mai exact pe 15 Decembrie 2019. Eram extrem de fericită pentru că în câteva zile urma să merg acasă pentru a petrece sărbătorile de iarnă împreună cu familia. Era, însă, pentru prima dată când eram nevoită să călătoresc cu un animal de companie. Instant, am început să-mi fac griji. Cum voi ajunge eu acasă? Ice avea doar 4 luni pe atunci, iar să mergi la drum lung cu un câine așa micuț este o adevărată provocare. Cu atât mai mult cu cât Ice are rău de mașină.

Inevitabil, au început să mă frământe întrebările. Dacă i se face rău pe mașină? Da, Ice este unul dintre acei căței care are rău de mașină. Cum o să-l hrănesc? Dacă o să fie agitat? Dacă șoferul nu acceptă animale de companie în mașină?

ice

Am început research-ul. Dintre toate mijloacele de transport, trenul era singura soluție pentru ca eu și Ice să fim acasă de Crăciun. Așadar, fără să mai stau pe gânduri, am cumpărat bilete pentru amândoi și am așteptat ziua cea mare.

Odată urcați în tren am avut o surpriză de proporții. Și una plăcută. Trenul era arhiplin. Efectiv nu puteai să faci un pas în stânga sau dreapta ta. Eram consolată, cumva, de faptul că am bilet cu loc, iar Ice ar putea dormi liniștit în brațele mele pe parcusul a celor 8 ore.

Când să-mi ocup locul, o altă surpriză neplăcută. Un domn a zis că are alergie la câini și conform legii, trebuia să părăsesc compartimentul. Astfel că am călătorit opt ore cu câinele în brațe. L-aș fi lăsat să doarmă pe păturica lui, dar după cum am zis, nu aveam spațiu. Cred că au fost cele mai lungi ore din viața mea. Și cele mai grele, la propriu, căci Ice cântărea pe atunci 12 kilograme.

ice-experiențe

Iată și punctul culminant al experienței mele. Cu 30 de minute înainte de a ajunge la destinație, domnul cu pricina a venit pe coridor lângă mine și se uita pe fereastră. Apoi m-a întrebat dacă doresc să stau pe locul lui pentru a-mi dezmorți picioarele, nu înainte de a mă asigura că poate supraveghea el câinele.

În acel moment am înțeles că am de-a face cu un om rău. Nu am înțeles nici până acum de ce a ales să mintă legat de alergia lui, cert e că am ajuns acasă frustrată. De oboseală, nici nu mai are rost să menționez.

Cum pot să transform această experiență neplăcută în una pozitivă? Ei bine, nu pot schimba firul acțiunii, dar pot schimba modul de a mă raporta la ea. Am posibilitatea de a repovesti această experiență cu ură, dispreț și indignare sau pot să aleg un ton tragico-amuzant. Pot să îi pot pică acelui om în continuare sau pot ierta.

experiențe-dezvoltare-personală

Chiar dacă această experiență a fost una neplăcută pentru mine, mi-am dat seama că a avut și câteva avantaje. Mi-am consolidat relația cu cățelul meu. A fost o experiență nouă pentru amândoi și am învățat să ne adaptăm. Ice a bifat prima plimbare cu trenul, eu mi-am antrenat autocontrolul.

Am avut noroc și de faptul că Ice e un cățel care ascultă destul de repede. Dar pentru că îi doresc ca el să fie pregătit pentru comenzi variate și complexe, am decis să experimentez tainele dresajului. Cine știe ce experiențe noi ne rezervă viitorul? Cel mai bine e să fiu pregătită!

Experimentează(.ro) și tu. Alege ceva nou care să te ajute să te dezvolți, să înveți ceva nou, să-ți testeze limitele. Deci, cine e furnizorul tău de experiențe?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*