vitmina-a-farmacie-online

Încă de mic copil am fost certată cu Vitamina A. Bine, mai mult mă certam eu cu ea decât invers, căci biata vitamină nu prea putea să-mi răspundă. Dar, dacă Vitamina A ar fi avut glas, cam așa arăta situația dintre noi.

-Te urăsc! Efectiv nu vreau să te văd în fața ochilor!

-Ba nu, eu te urăsc! Ești cel mai răsfățat copil din câte am văzut până acum și, crede-mă, am văzut destui!

-Nu-s răsfățată, pur și simplu cred că ești îngrozitoare și nu vreau să te mai văd! Pleacă, du-te la tine acasă și nu mai veni aici vezi! Nu vezi că nu ești bine primită?

-Hehehe, de aș putea, aș pleca! Și, ca să știi și tu, Farmacia La Preț Mic e casa mea! Chiar îmi e dor de surioarele mele, nu a fost ușoară despărțirea. Dar ce știi tu, copil răsfățat ce ești!

-Ți-am mai zis că nu sunt răsfățată! Doar că…doar că nu am nevoie de tine. Nu ești la fel de bună precum verișoara ta, Vitamina C! Cu ea totul e mai simplu și mai frumos!

-Tu știi de ce am fost trimisă la tine acasă?

-Mă pedepsește mama!

-Acum chiar mă simt ofensată! Poate nu sunt cea mai frumoasă, dar sunt printre cele mai bune.

-Zi-mi trei lucruri pe care știi să le faci, vitamino!

-…

-Te provoc să-mi spui trei lucruri! Sau nu poți face atâtea?

-Cine crezi că te ajută să ai dinți mai puternici? Cine crezi că luptă cu infecțiile pentru tine și, în același timp, îți protejează vederea? Ar trebui să fii mai recunoscătoare că mă ai!

-Ah, serios? Știi să faci toate astea? Mișto, dar sunt absolut sigură că nu poți face și altceva.

-Ok, să vedem! Te scap de pietrele la rinichi pentru că, ghici ce, produc cea mai șmecheră substanță ever care se numește fosfat de calciu și astfel previn formarea calculilor biliari. Regenerez rapid cicatricile și rănile doar cu puțină magie la nivelul celulor și a țesuturilor. Te ajut să ai un păr frumos și sănătos, fără exces de sebum sau fire deteriorate.

vitamina-a

Mijesc ochii și îi spun pe un ton cât se poate de urât.

-Nu poți concura niciodată cu vitamina C. Ea e atât de…mmm…bună, revigorantă…Tu niciodată nu o să îi poți lua locul.

-Oh, dar nici nu mă gândesc să fac asta. Uneori facem echipă bună împreună.

-Tot nu te vreau. Nu înțelegi? NU-TE-VREAU!!!

Acesta a fost ultimul lucru pe care i l-am spus înainte să o dau afară din viața mea. Anii au trecut, iar eu uitasem complet de existența Vitaminei A. Într-o zi, însă, după o vizită de rutină la medic am primit următoarea recomandare.

-Ai nevoie de Vitamina A. O să îți scriu pe rețetă imediat.

-Serios? Vitamina A? Dar de ce? Credeam că lipsa energiei pe care o simt e din cauza programului haotic pe care îl am.

-Vezi tu, vegetarienii sunt predispuși spre deficit de vitamina A. Știu că e cool în 2019 să fii vegetarian, însă acest lucru vine cu o serie de riscuri.

-Eu nu vreau să fiu cool, pentru mine vegetarianismul a fost o provocare. Voiam doar să-i demonstrez unui coleg că sunt dependentă de carne și că nu pot trăi mai mult de 12 ore fără a consuma o firimitură de carne.

-Oricare a fost motivul tău în luarea acestei decizii, te sfătuiesc să fii puțin mai atentă pe viitor. E spre binele tău! Ah, și pe lângă vitamine, nu uita să te hidratezi!

Am ieșit de la medic bulversată. Nu aveam încotro, trebuia să-i urmez instrucțiunile. Așa că, ținând minte de ceea ce îmi spusese Vitamina A, am intrat pe Farmacia La Preț Mic, o farmacie online și am comandat două cutii de vitamine. Nu, nu am luat două cutii de Vitamina A, ci o cutie de Vitamina A și una de Vitamina C. Asta așa…să o mai oftic puțin până trec peste acest deficit!

Până la urmă nu ar trebui să-i port pică acestei vitamine, doar este inițiala prenumelui meu și, mai mult decât atât, este esențială atât pentru copii, cât și pentru adulți. Dar, exact ca în reclama aceea cu Oreo, nu mă pot abține!

Articol scris pentru proba 11 din SuperBlog 2019!

4 Replies to “Certată cu vitamina A”

 1. Valeria Chertes says: octombrie 27, 2019 at 11:37 pm

  Un articol frumos,îți doresc succes!

 2. Maria Maria says: octombrie 28, 2019 at 9:03 am

  Minunat acest articol felicitări ♥️😘

 3. Roman Nicoleta Ana Maria says: octombrie 28, 2019 at 9:03 am

  Felicitări draga mea pentru articol foarte util! Chiar si eu am nevoie de vitamina A!chiar azi merg sa mi o cumpar!

 4. Trandafir Mihaela Anabela says: octombrie 28, 2019 at 10:02 am

  hmm, eu am luat un cinplex mare de vitamine in sarcina, dar in rest nu am consumat vitamine propriuzis.. insa am sa reconsider 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*