Cea mai bună prietenă mea pe roți

Fun Fact: Conform cercetătorilor zeusieni, un șofer are o mașină. Un șofer bun are un BMV.

Bună, eu sunt Alina și nu mă pricep deloc la mașini. Bine că am primit una cadou, că altfel aș fi fost în stare să dau o căruță de bani pe o mașină care nu ar fi meritat acei bani sau aș fi luat o rablă funcționabilă în care să bag o altă căruță de bani în următorii ani.

Da, știu că sunt și femei experte când vine vorba de mașini și pot schimba o roată mai repede decât strănută un bărbat, dar nu e cazul meu. Dacă mă trimiteți să cumpăr o mașină, cel mai probabil voi alege una cu o culoare frumoasă care să se asorteze cu oglinzile din lateral sau o mașină cu  faruri drăguțe în față. Degeaba îmi spui tu de jante, planetă, suspensii și alte accesorii auto, că pentru mine e chineză curată.

piese-auto

Nu-s cel mai bun șofer, însă am un BMV. Să vă spun de ce mașina mea, un BMV Seria 2 M240i Coupé, este prietena mea cea mai bună pe roți. Pentru că este genul acela de mașină care tace și face. În plus, nu te judecă și nu urlă atunci când uiți să-i schimbi uleiul sau când o lași baltă o seară întreagă în parcare. Și poți bârfi cu ea ore în șir, fără să te plictisești.

– Ai văzut-o pe aia de pe banda 3 la semafor?

– Te referi la pișpirica aia roșie care era să intre în mine?

– Exact, la ea.

– E urâtă și veche din 1900 toamna. Merge la de prost precum arată. Știi, ca atunci când te aflai pentru prima dată la volan și credeai că toate benzile sunt ale tale.

– Cine, eu?

– Nu tu, doamne ferește. Vecina de la 5.

– Care vecină de la 5, că noi avem bloc cu patru etaje.

– Tu, evident că tu. Doamne, parcă și tu erai sarcastică. Acum ce faci, nu mai înțelegi glumele sarcastice?

– Ha! Bună glumă!

– Glumim, glumim, dar vezi că trebuie să-mi cumperi jante noi.

– Iar?! Le-am verificat, nu-s uzate!

– Dar ce, eu te iau la rost când îți cumperi iar o rochiță, deși ai un miliard unu rochițe în dulap? Și ia vezi, să mi le cumperi de la eXclusiv OEM. Acolo găsești piese originale BMW.

– Ok, fair enough! Alte dorințe?

– Da, mai am. Mai întâi, însă, să îți notezi modelul de jante. Să nu dai comandă iar de alt model. Jante BMW 16 originale, asta să dai comandă. Tot aici găsești accesorii originale BMV, așa că vreau covorașe noi și un set de iarnă.

Evident că am fabulat mai sus, nu există mașină atât de performantă încât să ne aducă aminte când are nevoie de un schimb de ulei sau schimbarea unei piese auto.

piese-auto

Pentru o femeie ca mine, care nu face prea mare diferență dintre mașini (decât atunci când vede culori diferite), este foarte util să cumpere piese de BMW de la eXclusiv OEM. Găsești tot ce ai nevoie în același loc, fără prea mari bătăi de cap. În plus, este important să cumperi piese originale pentru mașina ta, decât să o chinui cu piese fake. Cumpărând piese originale arăți și cât de mult îți respecți mașina, dar și pe tine însuți.

E adevărat că piese originale BMW sunt mai scumpe, însă sunt și de o calitate superioară. Doar nu îți schimbi piese la mașină precum șosetele. Când îți alegi mașina (bine, în cazul meu nu prea am ales-o, căci am primit-o), trebuie să ți-o asumi. Poți alege, bineînțeles, și piese auto aftermarket. E o alegere, însă e pe barba ta și pe banii tăi.

Și până la urma urmei, cum să te lauzi cu un BMW care nu are piese originale?

Acest articol a fost scris pentru a șaptea probă din SuperBlog 2018!

xoxo

 

 

2 Replies to “Cea mai bună prietenă mea pe roți”

  1. Marinescu Constantina Cristina says: octombrie 22, 2018 at 12:47 am

    Ce mult îmi place articolul tău 😊mult succes 😘 😍

  2. Sery Andreea says: octombrie 22, 2018 at 8:48 pm

    Mult succes, draga mea ❤ O saptamana superba îți doresc 😘

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*