Ce părere aveți despre dating-ul online?

dating-online-aplicație

Astăzi voi aborda un subiect mai delicat, chiar tabu pentru unii. Dating-ul online. Cred că sunteți cu toții familiarizați cu aplicațiile de dating online, unii dintre voi poate chiar le folosiți. Fiecare cu propriile motive. Nu judec. Nu pun întrebări adiționale.

Un singur lucru mă frământă. De fapt, sunt două lucruri. De ce nu ne putem asuma ceea ce facem? De ce nu putem spune „Da, am cont pe aplicația X.” fără să ne simțim ciudat? Nici dacă dăm la cineva în cap nu ne-am simți atât de rușinați precum ne simțim atunci când admitem în fața prietenilor că folosim o aplicație de dating.

Și, de pe o parte, înțeleg motivul pentru care unii se simt inconfortabil să recunoască asta. Frica de a fi criticat, de a fi luat peste picior sau, mai mult decât atât, să iei țeapă sutn destul de evidente. Vă las mai jos un scenariu și vă rog să-l citiți cu atenție, apoi să comentați.

entrigd

Miercuri după-amiază. La birou e plictiseală, așa că Alex deblochează ecranul telefonului și intră într-o aplicație de dating. Tinder, Badoo, Grindr – you name it. Și după ce se match-uiești cu tipele care îi apăreau pe ecran, după un scurt scan al fizicului lor, începi o conversație. După genericul „ce faci?”, „de unde ești”, „cu ce intenții pe aici?”, îi propune unei gagici să se întâlnească. Deși i-a zis să se vadă la ora 20 la restaurantul din centrul orașului, el e acolo cu 30 de minute mai devreme. Nici el nu prea știe de ce a venit așa de repede. După ce a memorat întreg meniul, a citit de vreo trei ori avertismentul ANAF lipit deasupra barului și a făcut deja înconjurul lumii în gând de cinci ori, auzi un glas sfiit lângă masa lui.

– Alex?

– Da…

– Ioana. 

– Ioana?

– Da, Ioana. Știi tu…Tinder?!

– Ah, da. Ioana!

Alex făcu ochii cât cepele, căci Ioana lui nu semăna deloc cu Ioana cu care vorbise pe internet. Varianta online a Ioanei era frumoasă, fără nici un coș pe față, nici un rid, nici urmă de imperfecțiune. Era înaltă, cu un corp voluptos, păr lung și creț..ce să mai, era o tipă sexy. O tipă sexy pe care voia să o cunoască mai bine, la propriu. La el acasă. Sau la ea, depinde ce preferă domnișoara. Așa, frumos, cu lumânărele (că doar trebuie să facă impresie bună la început), o sticlă de vin și…

Și Ioana pe care o avea în față era dubios de urâtă. Cu acnee pe toată fața, nepensată și fondul de ten neîntins cum trebuie. Era grasă..pffu! Pardon, nu era grasă, era neimaginat de grasă și era îmbrăcată atât de urât și de comun…Nu avea pic de personalitate fata asta! 

– Aveam emoții când am intrat în restaurant, nu credeam că te voi recunoaște. Dar să știi că semeni cu poza pe care o ai la profil pe Facebook.

Spre deosebire de tine, gândea nervos Alex. 

– Da, mulțumesc, spuse Alex, după care începu să se umfle în pene de zici că i-a zis fata că seamănă cu David Beckham. 

Și se lăsă liniștea. El se uita în meniu (pentru a suta oară), iar îl sorbea din priviri. El se uita pe geam, ea butona telefonul. După un timp, ea se uită serioasă la el și-i spune:

– Știi? Mama ar fi foarte încântată să te cunoască. 

Alex aproape că se înecă cu cafeaua fierbinte. 

– Ce?!

– Da, înainte vin aici, am sunat-o pe mama să-i spun că ne vedem. Și că, dacă totul va decurge bine, vom merge să luăm cina la familia mea acasă în weekend. Și..

– Mda, eu trebuie să merg până la baie..dar abia aștept să aud mai multe când mă întoc.”

Legenda spune că Alex nu s-a mai întors veci, iar Ioana și acum se mai întreabă de ce nu a plăcut-o Alex.

End of the story!

dating-online

Plecând de la scenariul de mai sus, câți dintre voi nu ați avut așteptări total opuse la primul date de pe Tinder? Și, de cele mai multe ori, e adevărat că fetele vor relații încheiate cu o căsătorie ca-n povești, pe când băiatul vrea doar un one-night-stand. Sau, de câte ori nu ați pățit ca persoana cu care trebuia să aveți date arăta complet diferit față de poze? Diferențele acestea apar, de multe ori, din cauză că unii utilizatori habar nu au care este scopul acelei aplicații.

Eu astăzi vă prezint o aplicație online care este ceva mai diferită. În ideea în care o poți folosi doar pentru dating, networking sau a-ți face prieteni noi. Pentru că da, Entrigd, căci despre această aplicație este vorba, este mai mult decât o aplicație de dating online. Nu este foarte populară, dar este mai selectivă în ceea ce privește utilizatorii săi. Este nevoie de aproximativ 48 h ca să ți se verifice contul și de a putea folosi aplicația. Ce îmi place la această aplicație este faptul că poți vedea din start care sunt preferințele omului și scopul pentru care folosește Entrigd. În acest fel, nu mai ești mirată că te invită DOAR la un suc din moment ce a bifat că-și dorește să-și facă prieteni prin intermediul acestei aplicații.

dating-online-aplicație

Aplicația este disponibilă momentan pentru IOS, în curând va fi disponibilă și pentru Android, însă nu mulți oameni au aflat de ea. Deviza Entrigd este „calitate și nu cantitate”, astfel că nu prea merge cu conturi fake și alte mizerii pe care le urâm cu toții. E drept că nu am interacționat cu multe persoane pe Entrigd, însă am putut observa o diferență între persoanele de pe această aplicație și persoanele de pe alte aplicații. Este evident că excepții sunt peste tot, însă mă refer la majoritate aici. Pe Entrigd chiar poți avea o discuție interesantă, fără aluzii sexuale și fără te șocheze mentalitatea unora. Repet, excepții sunt peste tot, așa că să nu vă aud că veniți cu un exemplu de „Așa nu” de pe Entrigd la mine sau invers.

Vă invit ca, în continuare, să dezbatem acest subiect. Ați folosit vreodată o aplicație de dating? Ce experiențe ați avut? Sunteți curioși să încercați Entrigd?

 

3 Replies to “Ce părere aveți despre dating-ul online?”

 1. Sery Andreea says: noiembrie 26, 2018 at 6:43 pm

  Interesant articolul 🤗

 2. Fulger Ștefănica says: decembrie 14, 2018 at 8:13 am

  O sa incerc si eu aplicația , si imi place articolul este interesant !

  1. madmoiselle says: decembrie 14, 2018 at 9:52 am

   Să-mi spui cum ți se pare 🙂 mulțumesc pentru apreciere

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*