Când viața e imprevizibilă, caută soluții sigure

viata-imprevizibila

Știm cu toții. Viața e imprevizibilă, iar noi nu prea putem face nimic să schimbăm asta. Ne dorim un lucru, punem la cale un planmeticulos care implică mult timp și research, iar când vrem să îl punem în practică, apare viața cu mesajul Suprizăăăă! Stai să vezi ce ți-am pregătit.

De multe ori aceste lucruri neprevăzute care apar pot fi frunstante, descurajante sau chiar stresante. De aceea, deviza mea e următoarea: când viața e imprevizibilă, caută soluții sigure. Nu încerca să iei viața la rost sau să te cerți cu ea, nu vei rezolva nimic. Poți să îi faci și o prezentare power point cu toate argumentele solide pe care le ai pentru a-ți susține planurile și ideile tale, căci ea rămâne impasibilă. Răspunsul ei va fi ceva de genul Da, da, bine până aici, mmmhmmm…corect, îmi plac ideile tale, dar situația este asta.

Destul de recent am realizat cât de imprevizibilă este viața. Îmi făcusem planuri cu iubitul meu să ne renovăm apartamentul. Zis și făcut. Am pierdut săptămâni întregi să căutăm idei pentru mobilă, să facem măsurători, să colindăm toate site-urile online pentru a găsi toate materialele de care avem nevoie, să contactăm meseriași și câte și mai câte. Un an și jumătate mai târziu, apartamentul arăta perfect. Așa cum ni l-am imaginat inițial! Era cuibușorul nostru, era ACASĂ!

Asta până când viața a decis că e timpul pentru o nouă schimbare. Vestea că vom deveni părinți ne-a cam dat peste cap toate planurile pe care le aveam făcute pentru viitorul apropiat. Am început să ne gândim din nou la renovare, însă toate calculele și schițele noastre nu ne mulțumeau.

– Iubita, ce zici dacă ne mutăm la casă?

tigla-metalica-bilka

Nu eram pregătită pentru o asemenea schimbare, dar mi s-a părut cea mai bună soluție. Am început, din nou, să facem planul pentru noua locuință. Pentru a evita tot haosul creat în timpul renovării apartamentului, am decis de această dată să apelăm la o echipă de profesioniști. Casa de Comenzi Vindem-Ieftim.ro. Sunt câteva recenzii video care ne-au determinat să-i alegem. Ne-am dat seama că este mult mai ușor, mai rapid și mai ieftin să comandăm prin ei absolut toate materialele de construcții de care aveam nevoie, de la țiglă metalică și beton la cifa, până la profile decorative. Absolut tot!

Ne-a plăcut mult și faptul că putem beneficia de grup VIP. Și cum ar putea să nu ne placă? Răspuns rapid la orice întrebare – bifat; acces la specialiști în domeniul materialelor de construcții – bifat; produse premium care nu se găsesc în orice depozit sau magazin, toate cumpărate din același loc – bifat; ofertă personalizată pentru proiectul căsuței noastre – bifat; acces la informații prețioase de la arhitecți, constructori sau designeri – bifat! În plus, făcând parte din acest grup VIP ne simțim apreciați și ascultați.

grup-vip-vindem-ieftin

Ne-a fost, totuși, greu să credem că putem obține un astfel de grup VIP fără să fi cumpărat nici măcar o bucată de faianță de la ei.

– Bună ziua, încep timid. Știți..ăăă…am vrea să ne mutăm la casă. De fapt, o să ne construim o căsuță și avem nevoie de ajutor.

– Bună ziua! Ne bucurăm că ne-ați contactat! Cu ce vă putem fi de folos?

– Păi, hmm, am dori să beneficiem și noi de acest grup VIP pe care îl văd la dumneavoastră pe site.

– Desigur! Ați mai făcut comenzi prin noi în trecut?

– Nu, răspund rușinată.

– Nu este absolut nici o problemă. Ar fi două condiții de îndeplinit pentru a putea face parte dintr-un grup dedicat VIP. Să aveți achiziționat minim un produs – deci minim o comandă plasată, și să doriți să cumpărați produse din cel puțin 5 categorii.

– Mulțumesc mult pentru informație. Vom reveni cu o comandă către dumneavoastră curând.

– Vă așteptăm oricând, cu mare drag. Pe curând!

Abia aștept să punem la punt lista de materiale, căci e infinit de lungă, ca să putem respecta și criteriile pentru grupul VIP. Nu de alta, dar am discursul pregătit deja pentru designerul care ne va ajuta. Până una-alta, fac un exercițiu de imaginație cu micul discurs pregătit, fix așa cum am văzut prin filme că fac oamenii când urmează un moment important din viața lor.

– Bună ziua, știu probabil că ați mai auzit aceste întrebări de foarte multe ori, însă este important pentru noi să avem un răspuns clar înainte de a comanda materialele de construcții necesare. Ne dorim o căsuță minimalistă, dar în același timp veselă. Ce ne puteți recomanda la finisarea pereților? Ce tip de acoperiș este mai potrivit? Noi ne-am gândit ca în bucătărie să rămână un perete nefinisat din cei 4, să aibă acel aspect de cărămidă. Credeți că e în regulă cu stilul ales sau, mai degrabă, să alegem un model de fototapet? De asemenea, cât de rezistent este acesta? Trebuie întreținut special? Apoi, ce tip de parchet ne recomandați dacă ne dorim încălzire în pardoseală? Cum să fie aspectul ușilor și a tâmplăriei PVC ADF?

Nu știu exact cum îmi va răspunde specialistul, dar știu că nu va fi un răspuns sec în genul „tu știi cum vrei”, „tu decizi”, „nu-ți pot spune eu ce să faci”.

Încă lucrăm la proiectul nostru, suntem foarte indeciși, dar știm de pe acum că rezultatul va fi wow. Și abia aștept să văd ce ne va mai pregăti atunci viața…

Articol scris pentru proba 4 din SuperBlog 2020!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*