Brățara handmade și mâna destinului

brățară-handmade

Vă zic din start: nu cred în destin! Niciodată nu am fost genul acela de persoană care să creadă că mi se întâmplă X lucru datorită destinului. Că e o gândire corectă sau greșită, mai puțin contează acum. Totuși, brățara handmade pe care o port de mai bine de trei ani are o poveste interesantă și m-am gândit să o împărtășesc cu voi.

Era o zi de vară caniculară. Tocmai ce am coborât din tren în Gara de Nord și verificam conexiunile spre Focșani. Acolo mă aștepta fratele meu pentru a merge împreună spre cabana lui. Ceea ce nu știam eu, însă, era faptul că fratele meu tocmai fusese la aeroport să-și aștepte doi prieteni. Un cuplu etrem de cute și amuzant.

brățară-handmade

Îl sun să anunț că am găsit un tren care pleacă în câteva ore. Între timp intenționam să intru în magazinul Inmedio din gară pentru a-mi cumpăra o carte și o cafea bună pentru drum. Fac slalom printre turiștii grăbiți și dezorientați și intru în minunatul magazin sau „tărâmul poveștilor”, cum îmi place mie să-i mai spun.

Acolo, în loc de un salut politicos și zâmbet, primesc o privire acră presărată cu dezinteres. Poate știți și voi genul acela de vânzătoare acre și nesimțite care nu te bagă în seamă până nu scot de la tine un „vă rog, vă implor să comucați și cu mine”. Iar în momentul în care decid să ți se adreseze, o fac numai pentru a-ți arăta scârba din privire și cât de mult ai putut-o deranja cu umila ta prezență. Zici că sunt roboți cărora li s-a făcut o singură setare pentru că singurul lucru care îți spune e „Cumpărați? Cumpărați?”

-Nu puteți răsfoi cartea, mă ceartă vânzătoarea. O poți răsfoi în voie după ce o cumperi.

-Nu ai voie să atingi revistele pentru că tocmai le-am așezat frumos și nu am chef să o fac din nou.

-Nu ai voie să atingi magneții pentru că sunt fragili și se pot sparge.

-Nu ai voie să probezi ochelarii de soare pentru că, oricum, nu avem oglindă.

-Nu ai voie să…

Ies deznădăjduită din acel magazin, la braț cu un thriller oarecare și un latte to go. Primesc un sms de la fratele meu care mă anunță că vine să mă ia în câteva minute. Mă așez pe treptele uzate și oarecum murdare din fața gării așteptând un Mitsubishi albastru la orizont.

Ziua mea era cum nu se poate mai proastă. Odată urcată în mașina fratelui meu, energiile negative au dispărut. De fapt, ele nu mai aveau loc pentru că buna dispoziție și optimismul domnea în mașină. Am făcut rapid cunoștință cu cei doi tineri scoțieni care nu mai conteneau cu exclamațiile de încântare.

-Ce frumos câmp! Dar ce frumos apus! Oh, uite cât de drăguță e bătrânica aceea care se plimbă cu vaca.

Bine, nu avea sens să-i explic că oamenii în România nu se plimbă random cu vacile pe drum, ci acea bătrânică se întorcea cu vaca de la pășune!

După un timp, o văd pe Claire agitându-se pe bancheta din spate.

-Alina, fratele tău tocmai se spunea că mâine e ziua ta de naștere și aș vrea să îți dau acest cadou. Nu am apucat să-ți cumpărăm ceva și nici nu am luat cu noi cadouri din Scoția. Știu că nici nu e împachetat foarte frumos, însă îți pot explica de ce.

brățară-handmade

Deschid șervețelul primit și văd o brățară. Îi zâmbesc timid și o asigur că nu trebuia să își facă griji pentru cadou. Până la urma urmei, e o zi de naștere. Not a big deal!

-Brățara aceasta e o brățară handmade. Simt că ți se potrivește. Am cumpărat-o acum câteva săptămâni, fără să am un motiv anume. Dar cred..cred că această brățară e făcută pentru tine. Sper să-ți placă!

Mă uit pentru prima dată la cadoul primit. Era o brățară simplă care avea atașat semnul infinitului!

-Wow! Primul meu tatuaj a fost un dublu infinit! Acest simbol are o semnificație aparte pentru mine. Ai văzut serialul Revenge? Ei bine, să te uiți la el dacă ai ocazia! Semnul infinit reflecta legătura strânsă dintre Amalia și tatăl ei, era semnul care îi lega. „Te iubesc de un infinitv de ori la infinit”, așa își spuneau mereu. Și chiar dacă se aflau la o distanță imensă unul de celălalt, chiar dacă viața lor a fost greu încercată, mereu desenau pe nisip un dublu infitiv.

-Îți mulțumesc mult pentru cadou! Deja îl iubesc! Acum mai trebuie doar să-mi găsesc o pereche de cercei handmade cu același simbol.

Această poveste poate părea banală, dar pentru mine a fost ceva wow. Poate că nu este o poveste lacrimogenă, dar e o poveste pe care o port în suflet. Până la Claire, nu am întâlnit nici o persoană care să-mi citească sufletul după câteva minute de discuție. Nu am întâlnit nici o persoană care să-mi ofere un cadou atât de special mie. Și îi mulțumesc!

Ce povești poartă bijuteriile voastre?

venda-jewelry

De asemenea, dacă doriți să oferiți cadouri speciale sau, de ce nu, să vă oferiți chiar vouă o bijuterie deosebită, vă invit să accesați Venda Jewelry.

Articol scris pentru proba 9 din SuperBlog 2019!

4 Replies to “Brățara handmade și mâna destinului”

 1. Valeria Chertes says: octombrie 23, 2019 at 10:26 pm

  Felicitări pentru articol.

 2. Maria Maria says: octombrie 23, 2019 at 10:41 pm

  Chiar o poveste foarte interesanta are brățara ta si frumoasă și mie îmi plac bijuteriile handmade

 3. Trandafir Mihaela Anabela says: octombrie 23, 2019 at 11:33 pm

  ce frumoos 😍😍 eu sunt mare fana argint, si doar asta port, caci alte aliaje(exclus aur) imi fac bube :(( si aribui tuturor bijuurilor o poveste, de expl pandantivul meu zodie este primit acu 11ani de la un ex😅👍 nu. i bai, eu tot imi ador pandantivul, dar a fosr fain momentul si cum a fost dragoste la prima vedere cand l. am vazut in vitrina si el mi la luat fara sa clipeasca.. sau sa il cer…

 4. Roman Nicoleta Ana Maria says: octombrie 25, 2019 at 10:41 pm

  Foarte frumos articolul,l am citit cu placere!eu cred si nu cred in destin dar unele lucruri chiar mi se întâmplă cu un scop! Nu am o poveste anume despre o bijuterie anume,as fi avut despre un inel primit de la mama care din pacate nu mai este si mi a fost furat😢 dar totul se întâmplă cu un scop! Felicitări pentru articol draga mea😘

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*