Anunțul de mică publicitate e ca sarea în bucate

sarea-în-bucate

Din punctul meu de vedere, anunțul de mică publicitate e ca sarea în bucate. De ce spun asta? Pentru că se poate trăi fără anunțuri de mica publicitate, însă ele sunt cele care dau gust și al ceva vieții.

Să nu fim ipocriți, se poate trăi fără anunțuri publicitare. Dovadă în acest sens sunt strămoșii noștri. Aveai ceva de vândut? Mergeai la târg! Voiai să cumperi ceva? Tot la târg mergeai! O altă variantă era să faci schimb de bunuri cu rudele sau vecinii. Partea bună e că găseai până la urmă cui să vinzi sau de la cine să cumperi, doar că erai limitat. Cu puține opțiuni, chiar dacă tu aveai impresia că ai variante cu tona. Și asta e din cauză că trăiești ca într-o bulă și cunoști doar ce se întâmplă în acea bulă. Dar, ceea ce se întâmplă în afara acelui bubble al tău poate fi mult, mult mai frumos. Nu zic că era ideal să trăiești într-o lume fără anunțuri de mică publicitate, însă oamenii puteau trăi liniștiți și fericiți și fără ele.

Nu știu exact cine a fost prima persoană din acest univers care a inventat anunțurile de mică publicitate, dar doresc să îl felicit pentru acest lucru. Viața ni s-a ușurat în cel mai simplu mod posibil odată cu anunțurile de mică publicitate. Indiferent că e vorba de un ziar tipărit, de o platformă cu diverse anunțuri, grupuri de Facebook sau alte surse, nu există o zi în care să nu fie publicat un anunț.

De ce spun că un anunț de mică publicitate e ca sarea în bucate?

Vă invit la un mic exercițiu de imaginație. Începând de mâine, din motive obiective, nu vor mai exista anunțuri publicitare. Cele existente vor fi șterse automat și nimeni nu va mai putea da nici un fel de anunț. Ce se va întâmpla? Unii o vor lua razna pentru că sunt incapabili să se descurce singuri, freelancerii la început de drum se vor lăsa de treabă pentru că nu îi cunoaște nici o muscă și nu vor putea găsi proiecte la care să lucreze, iar alții, pur și simplu, vor cheli de la stres pentru că viața lor nu mai e la fel. Pe scurt, ar fi haos!

anunțul-de-mică-publicitate

Iar ca acest exercițiu să fie și mai ușor pentru voi, să luăm ca exemplu orașul Cluj Napoca. Vă puteți imagina isteria în care ar intra studenții care își caută chirie la începutul anului universitar? Cred că toată vacanța de vară și-ar petrece-o în Cluj, căutând persoane care închiriază case ori apartamente. Ideea e că ar pierde foarte mult timp doar căutând apartamente de închiriat, vă imaginați cât timp ar pierde să le mai și viziteze pe toate?

Mai ales ținând cont de situația chiriilor din Cluj, anunțurile de mică publicitate mi se par absolut esențiale. Pe lângă confortul de a da un search pe Google chiar din patul tău, poți vedea exact ceea ce urmează să închiriezi. De asemenea, poți afla prețul și multe alte detalii ale apartamentului în doar câteva minute. Astfel, poți vedea că unii proprietari cer pentru o garsonieră, confort trei, un preț cât pentru un BMV seria 5, pe când un apartament cu două camere, într-o zonă mult mai bună, poate fi de până la două ori mai ieftin. Dacă nu vezi anunțuri, nu ai de unde să afli la fel de repede!

În plus, de câte ori nu ați avut nevoie să cumpărați un produs urgent? Și când zic urgent, păi chiar urgent. Adică fix atunci, în momentul acela. Sau de câte ori nu ați avut nevoie de un produs, dar habar nu aveați unde îl puteți găsi? Sau dacă merită investiția? De câte ori nu ați pus sau vi s-a pus întrebarea: Samsung sau Apple? Sau, de ce nu, poate dorești să-ți cumperi un VR box, dar ia detalii de unde nu-s! Nu știi un preț corect, nu știi caracteristici, nu poți să-l compari cu alte gadgeturi de acest gen.

vr-box

Faptul că ai posibilitatea de a da sau beneficia de un anunț publicitar, mi se pare extraordinar! Poate că ne-am obișnuit cu ele și nu le mai acordăm chiar așa multă atenție, sau poate că uneori ni se par enervante, dar sunt atât de utile! Și ne fac viața mult mai simplă și mai frumoasă!

Trăind într-o lume în care timpul e o resursă extrem de importantă, anunțul de mică publicitate chiar e ca sarea în bucate. Poate chiar mai mult decât atât! Iar dacă tot am făcut această comparație, haideți să vă spun și cum mi se pare lumea fără anunțuri de mică publicitate. Ca un ceai de pelin băut pe stomacul gol. Exact, cam neplăcut!

Acest articol a fost scris pentru proba trei din Spring Superblog 2019!

 

6 Replies to “Anunțul de mică publicitate e ca sarea în bucate”

 1. Roman Nicoleta Ana Maria says: martie 12, 2019 at 4:02 pm

  Felicitări pentru articol foarte interesant si util! Sunt de acord cu tine😍mi a placut foarte mult ce am citit💝👍

 2. Marinescu Constantina Cristina says: martie 12, 2019 at 4:27 pm

  Ai perfectă dreptate în tot ceea ce ai spus, anunțurile din mica publicitate chiar sunt de folos și foarte accesibile! Succes în competiție!

 3. Trandafir Mihaela Anabela says: martie 13, 2019 at 4:40 pm

  absolut 👍👍 fara anunturi am fi ca babele de la sat fara barfa…si ne plac barfele,ne plac noutatile….nu concep lumea fara anunturi…si imi plac cele bune,nu cele agresive sau mincinoase,ca sun si acestea la moda! reusit articol 😍👍👍 Foarte bine punctat”sarea in bucate” este exact exact 👀👂👍

  1. Roman Nicoleta Ana Maria says: martie 20, 2019 at 10:35 am

   Arata bine din punctul meu de vedere,cand am nevoie de ceva apelez la mica publicitate😀

 4. Valeria Chertes says: martie 20, 2019 at 8:37 pm

  Un articol foarte drăguț,te felicit și succes!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*