Another beat cu Călin Giurgiu

„mereu trebuie să cerem mai mult de la noi”

Bună, Călin. Ce faci? Mă bucur să te am invitat în cea mai nouă și apreciată rubrică de pe blogul meu, Oameni pe care îi admir. Te rog să te descrii pe scurt pentru cei care nu te cunosc încă.

Bună Alina. Foarte bine, îmi petrec sărbătorile de Crăciun acasă în Cluj. Mă bucur și eu pentru oportunitatea oferită de tine. Așa, mă numesc Călin Giurgiu, am 24 de ani, iar de 1 an de zile locuiesc în București unde fac ceea ce îmi place, mai exact sunt înconjurat de muzică, lucrând în cea mai mare agenție de impresariat artistic din România, Sprint Music. Acestea fiind spuse, sunt un mare pasionat de muzică.

Care era visul tău când erai mic? Ce îți doreai cu ardoare să faci?

Când eram mic visam să devin un mare cântăreț (râde). De mic cântam prin casă și știam toate melodiile și toți artiștii care erau populari în perioada aceea. După am crescut și am realizat că talentul nu mă recomandă să fiu un cântăreț de succes.

Acum, uitându-te în urmă, te consideri împlinit?

Până în momentul acesta pot să spun că sunt împlinit, mi-am realizat toate nebuniile pe care mi le-am dorit, dar cu siguranță mai sunt multe. Deci împliniți total nu suntem niciodată, mereu trebuie să cerem mai mult de la noi, altfel am stagna și nu am crește ca și persoane.

„Another Beat prima dată a fost My Heart”

S-a lansat recent piesa Another beat, iar versurile sunt scrise de tine. De unde această pasiune de a scrie?

Exaaaact! Sunt foarte entuziasmat și mândru de asta. Pasiunea pentru scris a început cam de un an jumate când mi-am zis că ar trebui să încerc lucruri noi, pe care aparent am reușit să le și materializez.

Cum a luat naștere Another beat? Care e povestea din spatele acestei piese?

Another Beat prima dată a fost My Heart. Spre finalizarea piesei am ajuns la concluzia că suna mai bine varianta Another Beat. Ea a luat naștere în urmă cu aproape un an, februarie-martie când am început să scriu versurile. Când am reușit să finalizez versurile am făcut linia melodică împreună cu Stelian, vocea minunată de care este și interpretată piesă. După aceasta am găsit 2 oameni talentați, Marcel Sprunkel din Germania și Robert Chariton care m-au ajutat mult la partea de muzică.

„Am avut un feedback foarte bun”

Evident, am avut nevoie de anumite stări prin care să trec să pot scrie, iar Another Beat este despre perioade din viața mea prin care am trecut, perioade în care încercam să fac multe lucruri pentru anumite persoane iar eu nu primeam nimic în schimb – ceea ce te dărâmă câteodată. Dar, până la urmă, toate situațiile negative au și părți bune și ne ajută să materilizăm alte lucruri frumoase din ele.

another-beat

Cât timp ți-a luat să scrii piesa?

Într-o singură zi am scris versurile, dacă stau bine să mă gândesc probabil au fost câteva ore, mai târziu revenind asupra ei făcând câteva modificări. Mereu e bine să scriem repede exact cum simțit. Dacă o păstrăm mult timp și facem multe modificări se poate pierde din esența a ceea ce am vrut să transmitem prima dată.

Piesa s-a lansat de 8 zile și a ajuns la peste 15k de vizualizări. Cum te simți?

Sunt foarte bucuros de acest lucru, fiind prima piesă și ajungând așa repede la zeci de mii de oameni mă face doar să fiu mândru de ce a ieșit și să sper la și mai bine.

 Ce feedback ai avut pentru această piesă?

Am avut un feedback foarte bun și mulți oameni au simțit versurile. Asta datorită și lui Stelian pentru că știe exact cum să transmită! Este o senzație foarte frumoasă să primești felicitări de la oameni pe care nu îi cunoști care să îți spună că se regăsesc în ceea ce ai scris tu acolo. Este priceless!

Va exista și un clip pentru Another beat?

Am avut și ideea asta dar încă nu am hotărât dacă va fi sau nu un videoclip.

călin-giurgiu-another-beat

Ce planuri ai pentru 2019?

Ohhhh abia aștept 2019 să intru cu forțe proaspete (râde din nou). Cu siguranță deja mi-am făcut o grămadă de planuri în gândurile mele și lucruri pe care le-am stabilit pas cu pas, iar știm că ceea ce gândim și ne dorim mult aceea atragem spre noi. În plan profesional va continua cu muzica și locul de muncă unde voi încerca să mă dezvolt cât mai mult să pot încheia 2019 cu realizări duble față de acest an. Iar legat de planuri mai personale vreau să călătoresc mai mult, mult mai mult față de cum am făcut-o până acum.

Vor mai urma și alte piese scrise de tine?

Da, da, da. Cu siguranță vor mai urma. Vreau să mă pregătesc intens pentru Eurovision anul următor, deja am 50% din ceea ce pregătesc. Iar pe lângă asta, vreau să intru încet și pe comercial și piese în limba română, unde și aici deja am pregatite câteva. Abia aștept să pot împărtăși tot ce voi face! Finger Crossed!

Ce mesaj ai pentru cei care vor asculta piesa?

Vreau doar să închidă ochii și să simtă versurile și vocea lui Stelian, să trăiască piesa exact așa cum este transmită. Și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au ascultat-o și celor care m-au susținut în finalizarea ei. Și big thanx pentru toți prietenii mei din Cluj și gașca mea din București, Viva LMM. 

călin-giurgiu-another-beat

În continuare, te-aș ruga să completezi propozițiile de mai jos.

Piesa pe care o ai pe repeat în perioada asta e fără doar și poate Ester Poeny  – On a Sunday.
Primul lucru pe care îl faci dimineața e să îmi verific notificările de pe Facebook și Instagram.
Ceea ce te enervează la oameni de îți vine să dai cu telefonul de pământ e foarte, dar extrem de mult oamenii aroganți. Oamenii care vorbesc doar despre ei și oamenii care creează stări nasoale altor oameni doar pentru satisfacția lor.
Nu ai da like pe Facebook niciodată la gusturile generației noi, Abi talent, 5gang etc…
Defectul tău colosal e sinceritatea. Nu vreau să sune clișeic, dar mereu mi se spune că am un mod mult
prea direct să spun lucrurile în față. Probabil ar trebui să fiu mai finuț.
Te-ai muta din România dacă ar veni cu mine și prietenii și familia și aș știi 100% că acolo altundeva ar fi de o mie de ori mai bine!
Nu ai purta niciodată orice lucru care nu îmi dă încrederea de care am nevoie pentru a fi eu.
Descrie-ți viața prin cinci piese muzicale
Panic! At the Disco – High Hopes; Elhaida Dani – I`m Alive; Beyonce – I was here; The Pretty Reckless – My Medicine; Ryan Dolan – Start Again
Îți bate Viorica Dăncilă la ușă. Care e primul lucru pe care îl spui? WTF!!!

Sursă foto: arhiva personală Călin

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*