amintirile-se-scriu-cu-franke

Vineri seară. Urma să merg la EL acasă pentru prima dată. Invitația clasică la un film bun și o felie de pizza. Speram, totuși, să o gătească el, dar nu a fost cazul. Cel puțin, nu atunci.

În drum spre locuința lui, mi-am pus tot felul de întrebări. Cum arată bucătăria lui? Dar livingul? Este un apartament înghesuit sau unul spațios și luminos? Cum este decorat? Eram extrem de curioasă să descopăr totul.

Am bătut timid la ușă. Mi-a deschis imediat, la fel de timid, dar cu un zâmbet larg pe față. Mi-a luat haina și mi-a așezat-o frumos pe un umeraș. M-a invitat în bucătărie și m-a întrebat dacă aș dori un pahar de vin. „Ăăăăă, da?! Normal că vreau, așa mai trec emoțiile„. Bineînțeles, nu asta i-am răspuns, ci un simplu „Da, te rog„.

Cât timp am așteptat să ajungă la mine acel pahar de vin roșu demisec, am scanat bucătăria. Am iubit-o instant. Era perfectă! În mijlocul bucătăriei era o masă mare din lemn masiv cu 6 scaune simple, dar foarte confortabile. Un perete întreg era ocupat de mobila de bucătărie: dulapuri suspendate dintr-un capăt în altul, un blat imens, negru, o chiuvetă bucătărie cu o baterie Franke și dozator de săpun – toate negre, o plită pe gaz tot de culoare închisă, o mașină de spălat vase și o hotă ascunsă într-un dulap suspendat.

Mai era un dulap mare, chiar lângă fereastră, unde era mascată centrala termică. Pe peretele perpendicular mai erau două dulapuri asimetrice, iar în unul dintre ele era încorporat cuptorul. Mi-am dat seama din start că e vorba de un cuptor Franke, căci am pus ochii și eu pe un exemplar asemănător. Imediat lângă era un frigider uriaș, urmat de un dulap cu rafturi deschise. Ba mai mult, avea și trei plante în ghivechi pe aceste rafturi.

chiuvetă-bucătărie-baterie-franke-dozator-săpun

Nu știu de ce mă așteptam ca bucătăria lui să fie una clasică, simplă, tradițională. Băiatul ăsta chiar avea gusturi, iar acest lucru se reflecta prin bucătăria lui. Chiar în timp ce înghițeam prima gură de vin, mi-am zis ferm „Dacă avem gusturi comune până și la amenajarea bucătăriei, băiete, meriți o șansă!”.

– E o plită Franke, îmi spune el când și-a dat seama că mă uitam la plita aia de mai bine de un minut. Când am renovat, habar nu aveam ce fel de plită să aleg. Dar consider că am făcut o alegere bună, raport calitate-preț excelent, are aprindere electrică integrată pe buton și supapă de siguranță pentru gaz. În plus, este ușor de curățat și întreținut. Bine, nu te gândi acum că stau toată ziua să gătesc, dar și când o fac e un dezastru. La capitolul mizerie, nu la gust. Mai bine tac, să nu te plictisesc.

– Știi, și eu intenționez să-mi reamenajez bucătăria curând. Și chiar îmi doream o plită care să fie și de calitate, și drăguță ca aspect.

– Oh, atunci aș mai puncta la această plită și o geometrie bună a grătarelor și arzătoarelor, ceea ce oferă un plus de confort în utilizare.

– Perfect! Voi ține minte acest aspect!

– Și cum arată bucătăria ta ideală? Cum te-ai gândit să o amenajezi? Ai început deja să lucrezi la asta sau ești doar la nivel de proiect? Spune tot acum, m-ai făcut curios!

– Știu exact cum vreau să arate. Lucrările vor începe curând și sunt extrem de încântată!

bucătărie

Imaginează-ți o bucătărie minimalistă, în stil industrial. Știu că acest stil intră în tendințele anului 2020, dar nu îl aleg din acest motiv, să ne fie clar. Nu sunt eu un influencer pe Instagram, dar cu siguranță sunt influencerul bucătăriei mele. Aceasta reprezintă nucleul comodității și al socializării. Este micul meu hub social – aici nu doar gătesc, ci petrec mult timp împreună cu prietenii și familia. Cam așa cum este și la tine, bănuiesc.

În momentul în care am decis că vreau o schimbare în bucătăria mea, mi-am zis că dulapurile suspendate trebuie să dispară. Definitiv! În schimb, voi avea două corpuri închise în polii opuși ai peretului. Între acestea va fi un perete de depozitare. Cred cu tărie că acesta este o soluție perfectă de a-ți personaliza bucătăria și de a o transforma într-un loc mai spațios și prietenos.

hotă-franke

Voi avea și o insuliță acompaniată de scaune înalte de bar în care va fi montată o plită Franke (că tot ziceai că o recomanzi) și o chiuvetă bucătărie. Deasupra insuliței voi monta o hotă Franke și două lustre retro. Ador acest stil de iluminare! În apropierea acesteia voi amplasa un suport din bambus pentru sticle de vin. Vrânceancă de fel, nu se poate să nu am așa ceva în casă.

Nici masa de lemn masiv nu va lipsi din bucătăria mea. Doar unde crezi că vom juca board games și vom sta la povești? Pe peretele de lângă masă voi agăța un blacboard pentru a-mi nota lucrușoarele urgente pe care le am de făcut. Sunt uitucă de fel, nu știu dacă ți-am mai zis asta.

Într-un colț voi pune un bean bag, asta în cazul în care vrea cățelul să-mi țină companie în timp ce gătesc. Știu, e un răsfățat! 🙂 Restul detaliile le vei putea vedea chiar tu, dacă vii la party-ul de după renovare. Ce zici?

– Sounds like a plan! Și acum, ne mai uităm la filmul ăla?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020!

3 Replies to “Amintirile se scriu cu Franke”

  1. Valeria Chertes says: martie 7, 2020 at 11:19 pm

    Foarte frumos articolul,te felicit și îți doresc succes!

  2. Loredana Maria says: martie 8, 2020 at 4:30 am

    Frumos si mult succes in continuare îți doresc

  3. Roman Nicoleta Ana Maria says: martie 9, 2020 at 8:17 am

    Felicitari pentru articol draga mea! Si eu imi doresc o asa bucatarie😍

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*