amintiri-cusute-dragoste

Copilăria este sursa cea mai bogată de amintiri pe care o am. Amintiri cusute cu dragoste. Cu aromă de scorțișoară și miros de cozonac. Cu nas roșu și mâni înghețate. 9Cu dimineți leneșe și povești de noapte bună cu prințese și zâne. Cu bluzițe croșetate și rochițe cu volănașe cusute cu multă dragoste și răbdare. Cu experimente eșuate și emoții puternice.

Pentru toate aceste amintiri trebuie să-i mulțumesc mamei, căci ea mi-a fost alături mereu. Ea mi-a insuflat dragostea pentru poezie și literatură, m-a lăsat să o încurc în bucătărie, mânjindu-mi mâinile cu creme și aluat, m-a învățat să merg pe bicicletă și mi-a arătat tainele croitoriei.

masina-de-cusut

Eram fascinată de colecția impresionată pe care o avea de papiote, materiale fel de fel, crete, foarfeci, degetare și alte instrumente pe care nu le prea înțelegeam. De fiecare dată când croia ceva, mă strecuram tiptil și strângeam toate degetarele, folosindu-le pe post de inele. Apoi luam materialele lungi de catifea, satin, bumbac sau dantelă și le foloseam pe post de rochii. Mă simțeam ca o mică prințesă, frumoasă și importantă. Niciodată, dar niciodată nu mă certa, ba mai mult mă îndemna să iau parte procesul de creație.

Proces care mi s-a părut incredibil de greu, căci mama a avut o mașină de cusut manuală. Trebuia să mă concentrez în mai multe locuri, să fiu atentă la ritmul pedalei de călcat și la manetă, să fiu atentă să nu meargă mașina în gol, să nu pășească, să fie firul de ață tensionat cum trebuie…filosofie pură! Cu greu, în doar 3 ore de lucru, degete înțepate, un kilogram de frustrare și un maxim sentiment de nu-sunt-bună-de-nimic, am reușit să-mi fac o eșarfă. Dar tare mândră am fost de isprava mea!

De aș fi avut și eu parte de o masina de cusut modernă, poate aș fi ajuns și eu un designer respectabil. Sau măcar poate aș fi prins mult mai mult drag pentru cusut si brodat și mi-aș fi făcut haine singurică. Cine știe?!

cusut-si-brodat

Cu toate acestea, vreau să o răsplătesc pe mama pentru tot efortul depus pentru mine în cei 29 de ani de existență. Știu că nu va renunța veci la mașina ei de cusut manuală căci are o valoare sentimentală imensă pentru ea – e primită cadou la absolvirea școlii de croitorie, dar vreau să-i fac munca mai ușoară cu o mașină de cusut nouă plus accesorii croitorie.

Poate nici pentru că timpul nu este pierdut pentru mine și mai dau o șansă cusutului. Prietenii de la Cusut si Brodat mi-au arătat că arta cusutului nu trebuie să presărată cu chin, nervi și timp pierdut. Sunt chiar entuziasmată de idee și..și..

Și din nou mă năpădesc amintirile! Oh, dulce și inocentă copilărie…

Articol scris pentru proba 3 din SuperBlog 2020!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*