Am întrebat zece români despre farmecul performanței lor

Am întrebat cinci femei ce înseamnă pentru ele perfomanța feminină. Printre ocheade curioase și sprâncene ridicate a uimire sau încruntate, după caz, am primit câteva răspunsuri. De fapt, câte întrebări am adresat, atâtea răspunsuri am primit. Să fii mamă bună, o antreprenoare de succes, să fii un model la locul de muncă, să faci un lucru din domeniul bărbaților mai bine decât ei, să fii a doua Simona Halep sau Nadia Comăneci sau ai să perfomanță pe toată linia.

Pentru mine, performanța feminină reprezintă să te poți ține de promisiune atunci când spui că ești gata în cinci minute. Aia da performanță! Cred că iubiții noștri ar muri și învia la loc dacă ne-ar vedea gata în acest timp record. Cum, nu trebuie să mai aștept 3 ore după tine? Fugi de aici, că tu nu ești iubita mea. Cien ești și ce vrei de la mine? Dar ce s-a întâmplat, ai fost jefuită și ai rămas doar cu hainele de pe tine? 

Am întrebat și cinci bărbați ce înseamnă pentru ei performanța masculină. Ei au răspuns instant, fără să stea deloc pe gânduri. Să bei zece beri și să mi poți duce încă atâtea, să te uiți la un meci de fotbal fără să fii întrerupt de urgențe precum dus gunoiul și cumpărat pâine. Să bei bere fără să faci burtă și să ai abdomen cu pătrățele fără să fie nevoie să mergi la sală.

Dacă mă întrebați pe mine (știu că nu puteți să mă întrebați, dar tot vă zic), performanța masculină înseamnă ca un bărbat să poată avea atenție distributivă. Și acum e probabil să sară vreo doi ca arși și să spună că face multe lucruri în același timp. Se spală pe față, inspiră aer, expiră aer, își întinde mâna spre robinet. Așa este, sunt mai multe lucruri făcute în același timp.

gerovital-men

Ca să înțelegeți cât de imposibili pot fi uneori bărbații, vă dau un exemplu concret. Recent m-a vizitat o prietenă împreună cu iubitul ei. După un timp, omul începe să se foiască pe scaun și se uită stânga-dreapta neliniștit. Îl întreb dacă are nevoie de ceva și el mă întreabă unde e baia. Îi explic frumos că e prima ușă pe stânga. Tot ce a reținut a fost prima ușă. A intrat inițial în debara, apoi a mai deschis vreo două uși, până ce a găsit baia.

Iese de acolo cu o privire cam dubioasă și mă întreabă următoarea chestie.

– Am văzut că ai în baie niște fiole cu acid hialuronic.

– Așa….

– Oare îmi poți recomanda și mie ceva pentru ten? Simt că e mai aspru și uscat de ceva timp.

Încep să râd.

fiole-acid-hialuronic-gerovital-men

– Păi și nu ai văzut că fiolele din baie sunt de la Gerovital Men?

– Dar eu nu vreau buze mai mari sau pomeți mai rotunzi. Credeam că știi vreo cremă, ceva.

– Repet, fiolele cu acid hialuronic 5% Gerovital Men e fix ce ai nevoie. Este un produs special creat pentru bărbați și nevoile lor.

– Și ce face?

– Ajută la hidratarea și regenerarea pielii. Revitalizează tenul și îmbunătățește aspectul pielii.

– Deci nu o să am buze mari, ca Drăgușanca?

– Nu.

– Nici obraji dubioși?

– Nici.

– Auzi, dar acidul hialuronic nu e pentru riduri? Asta înseamnă că dacă folosesc fiolele astea de care zici tu și mă enervez la FIFA, nu o să-mi iasă riduri?

– Ba o să-ți iasă, dar vor fi mai hidratate!

Un alt exemplu este atunci când am venit acasă cu o surpriză pentru iubitul meu. Îi luasem un gel de duș 3 în 1 din noua gamă de cosmetice pentru bărbați – Gerovital Men. El lucra ceva la laptop, îi așez produsul lângă și îl sărut pe obraz.

– Ți-am luat ceva, i-am șoptit. Sper să-ți placă!

– Ce, mă întreabă el fără să ridice ochii din laptop.

– Noul gel de duș active 3 în 1 Gerovital Men.

– Cum adică 3 în 1?

– Adică te poți spăla pe el atât pe față, corp și păr.

– Oh, perfect.

gel-de-deuș-gerovital-men

După trei minute mă roagă să trec pe lista de cumpărături și un șampon fresh, că a rămas fără. Inițial am crezut că glumește, dar el era cât se poate de serios!

– De ce să mai trec de listă un șampon nou?

– Pentru că nu mai e nici unul în baie.

– Ai uitat că ți-am luat gelul de duș 3 în 1?

– Păi și ce treabă are gelul de duș cu șamponul?

Concluzie: bărbații nu o să rețină niciodată detalii și nu vor vea atenție distributivă, iar femeile nu vor fi gata niciodată în cinci minute. Și atunci, în ce constă performanța feminină și performanța masculină?

 

 

 

5 Replies to “Am întrebat zece români despre farmecul performanței lor”

 1. Roman Nicoleta Ana Maria says: aprilie 7, 2019 at 10:47 pm

  Felicitari pentru articol! Super tare!si pentru mine performanta feminina inseamna sa fiu gata in 10 minute,dar acum cu 2 copii chiar nu mai pot fi gata in 10 minute si sotului chiar I ar trebui aceste fiole 😁

 2. Marinescu Constantina Cristina says: aprilie 8, 2019 at 8:45 am

  Felicitări pentru articol! Abia acum aflu ca exista și fiole cu acid hialuronic pentru bărbați! Ar fi o performanță sa fiu gata în 5 minute, dar acest lucru nu este posibil! 😁

 3. Trandafir Mihaela Anabela says: aprilie 8, 2019 at 12:55 pm

  hmmm buna intrebarea 🙂 si daa ai dreptate cu barbatii.. deaia si al meu are tot 3in 1 :)) ca sa nu.l ia pe al meu si sa miroasa a flori de promavara :)) performanta feminina este de abtoca bani si sa.ti mai raman si rest si performanta masculina este aceea de a produce cat mai multi bani pe care sa.i cheltuim noi femeile

 4. Proba 14. Performanță pe toată linia says: aprilie 8, 2019 at 3:08 pm

  […] AM ÎNTREBAT ZECE ROMÂNI DESPRE FARMECUL PERFORMANȚEI LOR […]

 5. Valeria Chertes says: aprilie 8, 2019 at 9:16 pm

  Foarte frumos articol.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*