alegeri

Alegeri. Cuvânt aparent simplu, dar în realitate este al naibii de complicat!

În fiecare secundă a vieții noastre facem o alegere. Bună sau rea, dar o facem. Chiar și când alegem să nu facem o alegere înseamnă că tocmai am făcut o alegere.

Tu ce alegi?

Și nu mă refer acum la alegerile acelea super huge, ci la acelea banale, de abia le acordăm atenție. Mă demachiez în seara asta sau dau azi skip și mă rog la toți sfinții să nu îmi apară coșuri a doua zi? Fond de ten sau BB cream? Zahăr alb sau brun? Gătesc sau comand ceva rapid? Salut și sunt politicos sau îmi pun căștile în urechi și mă prefac că nu observ? Napolact sau La Dorna? Apă plată sau minerală? Mă trezesc din prima la opt sau dau snooze continuu până la 9? Ceai sau cafea? Netflix sau Cinema City? Mare sau munte? Ciorbă de legume sau supă de pui?

Acestea sunt doar câteva exemple de alegeri pe care le care pe mod automat și, cumva, nu ni se par a fi alegeri. Dar sunt.

Și acum să discutăm și despre alegerile acelea mai serioase. Pentru care unii își rod unghiile, iar alții transpiră de zici că tocmai au ieșit de la duș. Acele alegeri care ne fac inima cât un bob de orez, iar pulsul o ia la goană instant. Acele alegeri de oameni mari.

Eu mereu am ales singură. Uneori am pierdut, alteori am câștigat. Indiferent de alegerile făcute, sunt mândră că am ales singură.

alegeri

Uneori m-am șocat de alegerile imbecile pe care le-am făcut. Alteori îmi venea să mă felicit singură pentru alegerile bune pe care le-am făcut. Am avut momente în care am plâns din cauza alegerilor pe care le-am amânat. Dar mi-am asumat tot ce am făcut și m-am întrebat „am învățat ceva din asta? Bun, bravo! Move on!”

Concluzia e următoarea: nu-ți fie teamă să alegi. Cred că cel mai groaznic lucru pe care îl poți face este să nu pui întrebări și să trăiești în incertitudine. Iar să nu ai personalitate e și mai grav! Să ignori ceea ce e super evident și se petrece fix sub nasul tău e lame. Asumă-ți lucrurile. Fii om mare!

Spune-i ce simți chiar dacă nu e al tău. Invită-l la un film, o plimbare, o cafea for no reason. Închide-ți telefonul și du-o la o cabană. Zâmbește sincer, chiar dacă faci riduri. Trimite-i mesaj de încurajare. Cumpără-i flori sau ciocolată. Sau, mă rog, orice o face fericită!

Alege să trăiești. Să fii prezent. Să simți. Să experimentezi. Să râzi. Să plângi. Să fii recunoscător. Să iubești. Să fii în al nouălea cer. Să fii fericit. Să cunoști. Să te lași cunoscut. Să descoperi.

Alege orice! Dar alege! Te rog eu.

xoxo

6 Replies to “Alegeri de oameni mari”

 1. Marinescu Constantina Cristina says: septembrie 22, 2018 at 10:47 pm

  Ce mult mi-a plăcut articolul tău 😍❤️

  1. madmoiselle says: septembrie 22, 2018 at 11:59 pm

   Mulțumesc mult :*

 2. Valeria Chertes says: septembrie 22, 2018 at 11:23 pm

  Un articol frumos.

  1. madmoiselle says: septembrie 22, 2018 at 11:59 pm

   Mulțumesc mult! 🙂

 3. Sery Andreea says: septembrie 23, 2018 at 7:11 pm

  Un articol interesant!

  1. madmoiselle says: septembrie 24, 2018 at 1:33 am

   Mulțumesc :*

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*