Ai să mori mâine este prima carte scrisă de Peter James pe care am citit-o. Este un roman polițist, un thriller interesant pe care îl recomand oricărei persoane pasionate de acest stil intrigant.

În Ai să mori mâine, medicina se îmbină perfect cu meseria de detectiv. E o carte vreo 700 de pagini cu un puternic impact emoțional.

ai-sa-mori-maine

Romanul începe cu drama prin care trece familia Becket: Caitlinn, fiica lui Lynn, suferă de o boală grea. Ficatul ei îi este afectat, iar lista de așteptare pentru transplant este lungă. Prea lungă pentru condiția lui Caitlinn. Decizia pe care o ia Lynn vis-a-vis de situația lui Caitlinn este riscantă și, totodată, ilegală, căci apelează la o firmă specializată cu traficul de organe.

ai-sa-mori-maine

În carte este descris destul de detaliat traficul de organe, căci vă vine să credeți sau nu, majoritatea tinerilor care ajungeau donatori de organe proveneau din România. Procesul de racolare este destul de clișeic – promisiunea unui job bine plătit în Europa. Într-un fel nu-mi vine să cred că se mi face așa ceva și, pe de altă parte, cred că mai sunt oameni atât de naivi. Însă, din păcate, acest roman este bazat pe fapte reale. Repet, din păcate!

Și acum poate vă întrebați unde intervine munca detectivului Roy Grace? Ei bine, un cadavru este descoperit în mare fără organele interne. La scurt timp, mai apar câteva cadavre. Acum faceți legătura? Detectivul Roy deschide o anchetă, însă nu are prea multe piste. Însă Roy este un om meticulos și foarte perspicace, dedicat muncii sale și nu cedează atât de ușor. Își dorește de mult să prindă un astfel de grup de traficanți și își folosește toate resursele (șire destule) pentru a descoperi adevărul.

ai-sa-mori-maine

Ai să mori mâine e un roman tulburător, trist, emoționant. La început recunosc că este confuz cu atât de multe personaje, dar pe măsură ce citești te obișnuiești cu ele. Eram cât pe ce să renunț cartea aceasta din acest motiv, nu înțelegeam cine-ce-cum-este, dar mă bucur că nu am făcut-o.

ai-sa-mori-maine

Promovând cartea în social media, am primit multe comentarii și mesaje precum „e prea trist titlul, spun pas”. Da, e o carte cu o poveste destul de sumbră, dar nu uitați că această poveste sumbră este parte din realitatea pe care o trăim. Cred că ar trebui să fim recunoscători că cei apropiați nouă nu sunt victime în trafic de organe sau prostituție.

În altă ordine de idei, mă bucur că am terminat cartea și că v-am povestit frânturi din ea.

Mulțumesc, Libris, pentru exemplarul oferit!

xoxo

 

7 Replies to “Ai să mori mâine”

 1. Valeria Chertes says: iulie 26, 2018 at 11:12 pm

  Nu imi place titlul, dar iti multumesc pentru recenzie.

  1. madmoiselle says: iulie 27, 2018 at 12:00 am

   E drept ca nu e cel mai pozitiv titlu, dar cartea e interesanta!

 2. Andreea Ungureanu says: iulie 27, 2018 at 8:48 am

  Si eu acum ce fac ? Termin ce citesc acum sau ma apuc de asta ? 😀

  1. madmoiselle says: iulie 28, 2018 at 2:04 am

   Ce citesti? 🙂

 3. Marinescu Constantina Cristina says: iulie 27, 2018 at 12:10 pm

  Mi-a plăcut foarte mult recenzia cu siguranță o voi citi și eu😍

  1. madmoiselle says: iulie 28, 2018 at 2:03 am

   Super 🙂

 4. Rosu Gabriela says: iulie 30, 2018 at 9:26 am

  Mulțumim pentru recenzie

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*