A mai trecut un Crăciun

crăciun

Și a mai trecut un Crăciun!

Un Crăciun în care ai mâncat zeci de sarmale, ai băut vinuț bun și ai gustat vreo douăzeci de cozonaci. Un Crăciun în care ai decorat tot ce ai putut. De la pivniță până la acoperișul casei. Oh, da! Era să uit de curte și grădină. Și acolo ai împodobit cu mare drag, căci doar o dată pe an e Crăciunul.

A mai trecut un Crăciun în care ai avut un outfit special, glam. Ți-ai făcut un milion de poze pentru a imortaliza acest moment și, bineînțeles, pentru a posta pe rețelele de socializare. Păi, se poate fără? Hashtag Christmas, hashtag ootd, hashtag ready for Christmas.

 

crăciun

Și a mai trecut un Crăciun. Cu multe zâmbete. Și surprize. Și cadouri. Cu fundițe și împachetate frumos. Și lăsate strategic sub brad. Unele îți plac, pe altele le detești, însă mulțumești frumos la toată lumea. Pentru că, nu-i așa, de Crăciun trebuie să fim mai buni, mai empatici, mai altfel decât suntem în restul anului.

 

A mai trecut un Crăciun în care ai trimis/primit mesaje cu fie ca tuturor din agendă. Sau, mai rău, același mesaj, formulat ambiguu, astfel încât să se potrivească la toată lumea. L-ai deblocat pe fostul iubit și i-ai trântit un Crăciun fericit, de dragul vremurilor bune

a-mai-trecut-un-crăciun

A mai trecut un Crăciun în care ai primit colindători în timp ce dădeai cu aspiratorul și verificai dacă e gata piftia. Nu știu cum se face, dar deși ne pregătim de Crăciun de prin octombrie, nu avem timp în Ajunul Crăciunului să primim colindători. Oricum știm versurile și, oricum, cântă fals, ne scuzăm politicos.

Și, da, a mai trecut un Crăciun. În care ai picat epuizat după ce au plecat toți musafirii. În care ești mai obosit decât după o zi de mers la sapă. Un Crăciun în care îți promiți că la anul o vei lăsa mai moale și te vei odihni mai mult. În care vei petrece mai mult timp cu oamenii importanți din viața ta.

crăciun

A mai trecut un Crăciun. Și nimic nu s-a schimbat.

A mai trecut un Crăciun în care dorința mea a rămas neîndeplinită.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*