5 tips-uri de ținut minte când mergi la sală

merg-la-sală

Vrei să mergi la sală? Am câteva tips-uri pentru tine.

Astăzi e 1 martie. Zi în care, mulți dintre voi, au promis că se vor (re)apuca de sală. Așa că, drăguță cum sunt din fire, am zis să vin în ajutorul vostru și am scris câteva tips-uri care, sper eu, vă vor ajuta.

Am primit multe întrebări pe social media cum că ați vrea să mergeți la sală, doar că…

la-sală

 

Și aici începeau, cumva, scuzele. Ba că nu am cu ce să mă îmbrac, ba că nu știu să folosesc aparatele, ba că nu am rezistență, ba că nu stau bine la capitolul timp, ba că vă e groază de nu știu alte chestii. Așa că, drăguță cum sunt din fire, am zis să vă dau câteva tips-uri, ca să vă fie mai ușor să vă obișnuiți cu mersul la sală.

 1. Mergi la clase. Dacă habar nu ai să folosești aparatele de fitness și dacă ești o persoană timidă, alege o clasă. Există o gamă variate de clase, vă las link aici să vedeți opțiunile, așa că ai de unde alege. E mult mai ușor la clase pentru că ți se explică fiecare exercițiu în parte, deci nu ai cum să zici că nu știi ce să faci. Și chiar dacă nu ai înțeles bine un exercițiu, antrenorul e atent și te corectează.
 2. Îmbracă-te comod. Este unul dintre cele mai esențiale aspecte de care trebuie să ții cont atunci când mergi la sală. Este foarte important să te simți bine, în largul tău atunci când faci sport. Degeaba ai tu un outfit cool, dacă nu te simți comod în el. De asemenea, nu lăsa hainele să fie un impediment pentru tine. E ok să te prezinți cu o pereche de colanți sau pantaloni scurți și tricou, maieu. Nu trebuie musai nu-știu-ce-brand, nu știu ce model rupt din soare. Oricum, nimeni nu se uită cum ești tu îmbrăcat.
 3. Nu te compara cu ceilalți. Dacă mergi la sală de puțin timp, e foarte normal să nu ai rezistență. Să te compari cu cei care merg la sală de luni, poate ani de zile, nu are sens. Fă exercițiile în ritmul tău, dar încearcă să le faci corect. Chiar dacă ești puțin mai lent, este în regulă. Vei observa că pe parcurs te vei obișnui și vei evolua. Așa că, te rog, nu te compara cu ceilalți și nu-ți fie rușine că nu știi să faci toate exercițiile. De aia mergi la sală, să înveți!
 4. Nu bea apă în exces. E foarte adevărat că e indicat să ai o sticlă cu apă la tine atunci când mergi la sală, dar asta nu înseamnă că trebuie să bei apă din 3 în 3 minute. Hidratează-te, dar nu apă doar ca să tragi de timp. Am mai observat persoane care se opresc din exerciții brusc și apă doar pentru e cool să arăți altora că te menții hidratat. O mare greșeală! Chiar crezi că-i pasă cuiva câtă apă bei tu? Crede-mă, nu! De asemenea, dacă te oprești brusc din a face exerciții pentru a bea apă, vei obosi. Mai ales dacă faci asta des, iar exercițiile sunt mai dificile. La clase sunt pauze special pentru apă, așa că încearcă să le respecți. Spre binele tău!
 5. Dacă simți că nu mai poți, concentrează-te pe respirație și pe muzică. Am noroc de faptul că la Big Fitness antrenorii au un playlist mișto, iar atunci când simt că cedez, ascult ritmul muzicii. Și mai pot puțin.

exerciții-la-sală

Sper că v-a plăcut articolul și că am reușit să vă răspund, în mare, la întrebări. Vă las mai jos și clipul de pe Youtube în care vă povestesc cam aceleași chestii.

Și, acum, întrebarea de final. Mergi la sală? Dacă nu, de ce?

Also, dacă mai aveți întrebări, sunt aici.

Photo credit: Lensis Photography

4 Replies to “5 tips-uri de ținut minte când mergi la sală”

 1. Roman Nicoleta Ana Maria says: martie 1, 2019 at 9:18 am

  Multumim pentru sfaturi foarte utile! De mare ajutor articolul tau💟😘

 2. Marinescu Constantina Cristina says: martie 1, 2019 at 9:28 am

  Mulțumim pentru articol! Sincer nu merg la sală pentru ca nu am probleme cu kg în plus (am doar 48 kg), iar ca să ma mențin în formă fac acasă exerciții ușoare de fitness!

 3. Trandafir Mihaela Anabela says: martie 1, 2019 at 9:42 am

  suuper,ai dreptate ce spui tu,sfaturile sunt foarte bune,articolul foarte bun,multumim 😙😍

 4. Valeria Chertes says: martie 1, 2019 at 7:05 pm

  Eu am spus de multe ori că merg dar am rămas cu spusul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*