3 motive să ai o igienă orală corectă

igienă-orală

Pentru o bună sănătate orală, spălați-vă pe dinți de două ori pe zi. Cred că suntem cu toții familiarizați cu acest slogan – se numără printre cele mai răspândite și des folosite sloganuri. Dar, oare, câți dintre noi urmăm acest sfat întocmai?

Atunci când îți propui să ai o rutină de igienă orală corectă, pot apărea multe întrebări. Ce tip de periuță folosim? De ce? Care pastă de dinți este mai bună? E musai ața dentară sau e un moft? Cum și cu frecvență folosesc ața dentară? Ce e dușul bucal? Pasta de dinți cu efect de albire este eficientă sau e doar strategie de marketing?

periuță-dinți-colgate

Câteva dintre aceste mi-au dat și mie bătăi de cap, iar unele dintre ele încă o mai fac. Important este să găsim un răspuns potrivit nevoilor noastre și să ne stabilim o rutină pe care să o respectăm.

Eu am fost învățată de mică să mă spăl regulat pe dinți pentru a avea dinți frumoși. Ei bine, o igienă orală corectă și completă nu se rezumă doar la un zâmbet frumos și o respirație plăcut mirositoare. E o idee mai mult decât atât.

Iată 3 motive pentru care să ai o igienă orală corectă

  • Previi apariția cariilor, a problemelor gingivale, a tartrului și a plăcii dentare. Ecuația dinților frumoși și sănătoși constă în folosirea constantă a periuței, pastei de dinți și a apei de gură.
colgate-maxclean

Pasta mea de dinți favorită și pe care o folosesc dintotdeauna este Colgate. Nu aș renunța la ea decât dacă producătorii ar decide să o scoată de pe piață – ceea ce sper că nu se va întâmpla. Fie că aleg varianta fresh, fie că o aleg pe cea cu plante sau cărbune, ador consistența, textura, mirosul și gustul acestei paste de dinți.

Recent am început să folosesc și pasta de dinți Colgate Advanced White Charcoal și o ador. Îmi plac în general produsele care conțin cărbune activ (mi se pare că au o putere de curățare ceva mai ridicată) și mă bucur să găsesc acest ingredient și la această pastă.

Periuța de dinți este și ea importantă. De multe ori mi se întâmpla să stau minute în șir la raftul cu periuțe de dinți holbându-mă la gama variată de produse, neștiind ce să aleg. Mi se părea mai complicat să aleg o periuță de dinți decât un fon de ten, zău!

periuță-slim-soft-active

Mi-a plăcut mult varianta pe care am găsit-o pe Notino, Colgate Slim Soft Activ. Recunosc că și design-ul periuței m-a determinat să adaug în coșul virtual acest set de periuțe, însă nu a fost singurul factor. M-a atras și gradul de duritate mică a perilor, fiind mai puțin traumatizante pentru dinți, însă curățând eficient șanțul gingival și zonele interdentare. Prețul mi s-a părut și el excelent, iar în raport cu calitatea este extraordinar. Mă deranjează, totuși, că sunt doar trei periuțe în set și sunt nevoită să cumpăr două seturi pentru a avea câte o periuță pentru mine și soțul meu atunci când le schimbăm.

pastă-dinți-cărbune

Apa de gură. Într-o perioadă renunțasem la ea, nu îmi mai amintesc exact motivul. Diferența, însă, este semnificativă de când am reintrodus-o în rutina mea. La fel ca în cazul pastei de dinți, îmi place apa de gură fresh, cât mai mentolată. Alternez între apa de gură Colgate și Listerine. Cea din urmă mi se pare o idee mai intensă, mai puternică și de aceea o aleg de cele mai multe ori.

  • Previi anumite boli cardiace sau cognitive. Recent ascultam vlogurile Aluzivei și am aflat un lucru care m-a șocat: persoanele care nu au o igienă orală corectă sunt predispuse să dezvolte demență și alte boli la nivelul creierului. Și acum, spuneți-mi voi mie, nu merită să facem un efort de 4 minuțele și să ne spălăm de cel puțin 2 ori pe zi?
igienă-orală
  • Îți crește stima de sine. O igienă orală adecvată are ca rezultat dinți frumoși, strălucitori, albi, sănătoși, ceea ce înseamnă un zâmbet frumos. Automat te simți mai bine în pielea ta, mai încrezător, mai confortabil. Și asta cu un minim de efort și voință, fără a investi o căruță de bani. În mod evident, vizitele cel puțin anuale la medicul stomatolog sunt indicate și recomandate!

Voi ce rutină de îngrijire a dinților aveți? Ce produse folosiți și ce ați vrea să încercați? Ce anume credeți că este în plus și nu merită inclus în rutina voastră? Sunt extrem de curioasă să vă aud părerile!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*