3 lucruri imposibile pe care le voi face în Japonia în 2019

superblog japonia

Fun Fact: Conform cercetătorilor zeusieni, oamenii care vor să experimenteze posibilul călătoresc în Europa; când vine vorba de imposibil – Japonia e locul.

Încă de mic copil, Japonia mi se părea o țară cu o cultură atât de ciudată și neînțeleasă, încât mulți ani am ocolit sau am ignorat sfera asiatică. În momentul în care, la insistențele celei mai bune prietene ale mele, am vizionat filmul „Memoriile unei gheișe”, percepția despre Janopia și cultura asiatică mi s-a schimbat radical.

Filmul Memoriile unei gheișe este foarte emoționant și trebuie să recunosc că am lăcrimat pe furiș de câteva ori. Filmul aduce în prim-plan povestea a două surori care, după moartea mamei lor, ajung în părți total opuse ale orașului. Una dintre ele, Chiyo, ajunge să fie gheișă datorită ochilor frumoși pe care îi are. Atunci am înțeles că a fi gheișă nu este un lucru deloc ușor și nu înseamnă doar să porți acele veșminte speciale. Este un adevărat proces, o artă. Nu oricine poate fi gheișă și asta pe bună dreptate. Nu este de ajuns să ai ten de porțelan, buze roșii și ochi frumoși. Trebuie să fii grațioasă, feminină, senzuală și discretă.

japonia-excursie

După ce am vizionat acest film, interesul față de gheișe mi-a crescut instant. Am încercat să mă imaginez în acel kimono în care servesc ele ceaiul și aproape că m-a pufnit râsul. Eu sunt o neîndemânatică la superlativ, cum să servesc eu ceai altor persoane? Dar, plăcându-mi provocările, mai de cu seamă cele imposibile, am început să caut pe internet metode prin care pot exersa arta de a fi gheișă. Și unde să încerc acest lucru, dacă nu în Japonia?

Am început să caut un circuit în Japonia sau chiar o excursie în Japonia prin care îmi pot îndeplini acestă dorință. Dar ofertele pe care le găseam la agențiile de turism erau standard. Până la Exact Travel Club. Oamenii ăștia, pe lângă ofertele de vacanță standard, au și oferte personalizate. Asta pentru că obiectivul echipei Exact Travel Club este ca tu să-ți bifezi toate dorințele în vacanța ta.

Încerc imposibilul în Japonia cu Exact Travel Club

Odată ce am stabilit să ajung în Japonia, nu pot să experimentez doar arta de a fi gheișă. Chiar dacă aș aloca o săptămână acestui proiecțel, nu pot pleca din Japonia fără să experimentez și alte chestii la fel de interesante și inedite.

japonia-sake

Cum ar fi, să învăț să fac sushi. Ca la mama lui acasă. Autentic. Chiar dacă se spune că un bucătar are nevoie între 5 și 10 ani de pregătire înainte de a se afla în spatele unui bar de sushi, eu îmi propun să acord între 5 și 10 zile acestei activități. Sushi este mâncarea mea favorită și ar fi păcat să nu fur meserie direct de la sursă. În plus, este o diferență colosală între modul în care se servește corect sushi și modul în care românii mănâncă sushi. Dacă învăț să gătesc corect acest preparat chinezesc, însă preluat de japonezi, atunci o să pot găti orice.

Se știe faptul că japonezii au cele mai sănătoase obiceiuri alimentare și vreau să experimentez lucruri noi și din acest punct de vedere. Bucătăria japoneză este extrem de interesantă și de complexă, așadar va fi o adevărată provocare să gestionez toate ustensilele lor din bucătărie. Dacă plec din Japonia cu ambele mâini tefere, atunci merit o medalie. Și sushi gratis pe o perioadă nedeterminată. Și o sticlă de sake.

sushi

Un al treilea lucru pe care mi-l propun pentru această excursie în Japonia este să învăț să fiu mai diplomată. Poate că citind ultima mea dorință pentru Japonia 2019 ți s-a scurtcircuitat puțin creierul și poate crezi că am ceva probleme pe la mansardă, însă ai citit bine. Eu sunt sarcastică până în măduva oaselor și cred că așa o să mor. Îmi place acest stil, că altfel poate renunțam la el, însă trebuie să învăț să fiu mai diplomată în unele momente.

Japonia stă excelent la acest capitol. Cred că nu m-aș sătura să stau să analizez acești oameni pentru nimic în lume. Mi se pare fascinant stilul lor de viață și obiceiurile lor. Bineînțeles că va trebui să fiu extrem de atentă la gesturi și felul în care mă pot, căci japonezii au un milion de reguli. Să nu râzi tare în metrou, autobuz sau orice alt mijloc de transport în comun. Să nu dai bacșiș. Să nu mergi la baie fără să te speli pe mâini înainte. Mă scuzați, dar pe asta chiar nu am înțeles-o. Să nu iei cu bețișoarele orez din mijlocul bolului. Să nu combini wasabi cu sos de soia decât dacă ești singur cuc într-o cameră și le mănânci sub pătură. Dar și atunci trebuie să ai grijă căci japonezii sunt super incognito și s-ar putea să se simtă ofensați că faci asemenea gest. Dacă tot suntem la capitolul gesturi, pe stradă nu ai voie să folosești degetul arătător. Ce bine că la Exact Travel Club am inclusiv opțiunea de a apela la un ghid vorbitor de limbă japoneză, că altfel cred că mă exilau ăștia în secunda a doua. La cât de dezorientată sunt și la cât de bine înțeleg indicațiile primite, e destul de clar!

Dar la capitolul bune maniere și diplomație aș avea multe de învățat de la ei. Bineînțeles că mi-aș găsi o portiță să vizitez celebrele obiective turistice, muzee, parcuri și grădini. Mi-aș face și poze pentru Instagram și am vlogări pe acolo. Dar top 3 motive pentru care aș alege un circuit în Japonia cu Exact Travel Club le găsiți mai sus Sunt 3 lucruri imposibile pe care le voi face în Japonia în 2019. Bine, imposibile pentru mine pentru că deja știți că sunt anti talent la aproape orice. Așa că, it is gonna be fun!

Vouă ce oferte și vacanțe vă fac cu ochiul?

Articol scris pentru proba 15 din SupeBlog 2018!

xoxo

Sursă foto: super-blog.eu

2 Replies to “3 lucruri imposibile pe care le voi face în Japonia în 2019”

  1. Sery Andreea says: noiembrie 8, 2018 at 6:01 pm

    Super! Interesant 🤗

    1. madmoiselle says: noiembrie 15, 2018 at 2:27 pm

      Gracias! :*

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*