Stil de viață sănătos sau dietă sub acoperire

sanovita-alege-sa-fii-sanatos

Dietă, kilograme, stil de viață sănătos, siluetă. În ultima vreme, limita dintre un stil de viață sănătos și dietă este atât de fină, încât mulți consideră că cele două noțiuni sunt fix aceeași chestie. Un stil de viață sănătos nu înseamnă să te înfometezi, să elimini orice tip de desert din viața ta sau să îți chinui corpul sub diverse forme. Un stil de viață sănătos este un proces pe termen lung, care implică documentare, disciplină și multă, multă voință. Este drept că dacă ești atent la alimentele pe care le consumi, vei slăbi la un moment dat.

Sanovita m-a provocat să vă împărtășesc ce înseamnă pentru mine un stil de viață sănătos și mi-a trimis un colet cu multe, multe bunătăți: bere cu ghimbir, ulei de cocos, migdale, goji, cereale, zahăr brun, fibre, amestec de legume, semințe de chia, semințe de in, mixt de semințe, merișoare, curmale, cuscus și rondele.

sanovita-produse

V-am pregătit două rețete simple de tot, pe care le poate face și un copil, dar care sunt gustoase și sănătoase. V-am mai spus și pe Instagram că nu sunt mare specialist în bucătărie, dar I am working on it!

Primul preparat este cuscus cu legume. Este perfect pentru un prânz rapid și partea bună e că îl poți lua cu tine la birou pentru că nu e musai să fie servit cald.

cuscus-cu-legume-reteta-simpla

Ingrediente necesare:

  • 100 g cuscus
  • un dovlecel mic
  • un ou
  • 1/2 avocado
  • rucola ( cât doriți)
  • 150 g ciuperci albe sau brune
  • sare
  • piper
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • o linguriță ulei de mîsline sau ulei vegetal

Ei bine, acum trecem la gătit. Tot ce trebuie să faceți este să încingeți tigaia sau grillul, să puneți ciupercile tăiate felii, să presărați sare și piper și să așteptați până se rumenesc. Bine, mai amestecați din când în când, nu le lăsați să se descurce singure. 🙂 După ce-s gata, faceți același lucru cu dovlecelul tăiat rondele ( sau cum aveți voi chef). Fierbeți oul, tăiați avocado felii și apoi ne apucăm să gătim cuscus-ul. Ei bine, trebuie reținut faptul că cuscus-ul trebuie mai mult înmuiat decât fiert datorită faptului că esre sub formă de granule mici, care se gătesc foarte repede. Mai trebuie să adăugați rucola și zeama de lămâie, et voila! Prânzul e gata! V-am spus eu că e simplu și rapid!

 

cuscus-cu-legume-salata

cuscus-cu-legume-simplu-rapid

Când gătiți acest preparat, vă puteți juca cu texturile și să adăugați orice vi se pare interesant. Eu am gătit cu ceea ce aveam în frigider în ziua respectivă și cam asta mi-a ieșit.

Al doilea preparat este, de fapt, un desert. La fel de simplu, la fel de rapid și cu la fel de puține ingrediente.

Negresă cu merișoare și ulei de cocos

Weekendul ce tocmai a trecut am stat în casă și, în timp ce așteptam să se încarce un film, privirea mi-a picat pe una dintre broșurile primite de la Sanovita. Și ghici ce era în această broșurică? O rețetă simplă de negresă de post. Nu-s pofticioasă din fire, dar atunci mi s-a făcut poftă și am zis să încerc și eu. Iată lista de ingrediente, în cazul în care doriți să încercați și voi.

Ingrediente necesare:

  • o cană zahăr brun
  • 3 căni făină
  • 10 linguri de ulei de cocos
  • 6 linguri de karob ( pudră de roșcove)
  • o cană apă
  • un praf sare
  • 2 linguri suc de lămâie
  • o linguriță bicardonat de sodiu

Eu am mai adăugat 100 de grame de merișoare (puteți adăuga orice alt fruct confiat) și puțină esență de cafea. De asemenea, nu am avut karob și am înlocuit cu cacao.

negresa-cu-ulei-de-cocos-merisoare

negresa-merisoare

Dacă ai toate ingredientele menționate mai sus, ce trebuie să faci în continuare este super simplu. Amesteci făina, bicarbonatul de sodiu zahărul, sarea, cacao sau karob (depinde ce ai la îndemână). În alt bol amesteci celelalte ingrendiente: apa, zeama de lămâie, uleiul de cocos topit și esența de cafea. Amestecul lichid obținut îl tormi peste celălalt și mixezi bine cu o spatulă sau o lingură de lemn. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, torni compoziția peste și apoi presari fructele. Coci aproxiamtiv 40 de minute la foc mic, iar după ce trece testul scobitorii, negresa e gata.

Pentru mine este prima dată când am folosit ulei de cocos în bucătărie și am fost foarte încântată de aroma sa fină. Data viitoare îl voi încerca în altă combinație, am văzut ceva rețetă de supă. Sună interesant, să vedem dacă-mi și place! Ha ha!

Ei, ce ziceți? E greu?

Voi reveni cu mai multe articole de acest gen, dacă vă place! 🙂

xoxo

Share on Facebook28Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
Citeste si urmatoarele articole

8 Comment

  1. Agache Lucica says: Răspunde

    Incercam noi sa ne preparam, ca tot ce mancam sa para a fi sanatos,ca in rest nu prea stim ce cumparam,de aceea gatesc permanent in casa

    1. madmoiselle says: Răspunde

      Așa e, din păcate!

  2. Valeria Chertes says: Răspunde

    Ti-am furat retetele, arata tare bine.

    1. madmoiselle says: Răspunde

      Ești o drăguță. 🙂 Merci! Să-mi spui cum ți s-au părut. Te pup!

  3. ghelbere elena says: Răspunde

    Ambele retete fiind atat de usor de facut le voi face si eu. Negreasa este un desert pe care il fac destul de des dar nu dupa aceasta reteta.

    1. madmoiselle says: Răspunde

      Dar ce rețetă folosești? :*

  4. Deaconu daniela says: Răspunde

    Multumim de retete
    Interesante in special prăjitura
    Și eu folosesc mai toate produsele Sanovita,pentru prepararea mâncării fetiței mele,mi se par foarte sanatoase și harnitoare😘

    1. madmoiselle says: Răspunde

      Ma bucur, ce retete interesante folosesti? 😀

Lasă un răspuns