Șoc și Groază

Noi, oamenii, suntem tare ciudați. Pe lângă faptul că suntem comozi, efectiv suntem de neînțeles. Și am să vă explic și de ce. 

Reclamele ne încurajează să nu facem mișcare. Îmi place tare mult o glumă de-a lui Teo, care sună în felul următor: se face reclamă la produsul Fastum Gel. Apare o femeie care se vaită că o doare spatele de la prea mult stat pe scaun și imediat apare o voce, care ar putea foarte frumos să-i spună ” Mișcă, fă!”. Dar nu, vocea aceea îi spune așa: ” Dă-te cu Fastum Gel!” Femeia ce credeți că face? Se dă cu gel și mai stă. Atât de bine o ducem, că ne doare de la prea mult stat. 🙂

Suntem ciudați pentru că rămânem șocați atunci când NU trebuie. De exemplu, suntem șocați că ninge în Ianuarie. Autoritățile declară că sunt luate prin surprindere și că sunt depășite de situație. Știrile precum ” Iadul alb a făcut prăpăd în toată țara”, ” Iadul alb lovește din nou”, ”Iarnă de coșmar pentru români” etc.. Este un șoc să ningă în August, nu în Ianuarie! Nu înțeleg de ce suntem atât de surprinși de acest fenomen meteorologic. E cel mai firesc și natural lucru care se poate întâmpla într-o banală lună de iarnă. 

Rămânem profund impresionați când o persoană se poartă frumos cu noi. Fie că este vorba de zâmbetul unui coleg de facultate/ servici/ școală cu care nu ai schimbat  vorbă în viața ta, fie că este vorba de un străin care îți ține ușa deschisă sau că cineva își cere scuze pentru faptul că te-a călcat în autobuz. Și parcă ne vine să răsplătim pe acel cineva pentru că ne-a făcut ziua mai bună, dar dacă analizezi un pic situațiile observi că nu este altceva decât de niște persoane educate, cu bunul simț și cu bunele maniere la activ. Oare nu așa ar trebui să fim toți? Oare nu acesta este modelul care ar trebui promovat în schimbul mizeriilor de la TV? 

Suntem surprinși că artiștii români cântă melodii în română. ” Pfoai, ești prost la cap, ăsta chiar cântă în română! Numai bine, înțeleg și eu versurile!” Suntem atât de prinși de englezisme încât ni se pare ieșit din comun când vorbim/ cântăm în română. ”Inna are piese în română? Este un semn de patriotism!” Este doar un semn că este româncă..

Și lista cu motivele care ne surprinde/ șochează poate continua. 🙂 Pentru moment mă opresc aici. 

3 Replies to “Șoc și Groază”

  1. Interesantă tema pe care ai abordat-o! 🙂

    1. Interesanta, zici? 🙂 o aveam in minte de ceva timp, dar tot am amanat postarea. 🙂

Leave a Reply