Ghinionistul (2017) – film românesc reușit

ghinionistul-online-film-romanesc

Un film românesc? Bine făcut? La care să râzi mult? Cu o poveste interesantă? Ei bine, se poate! Iar Ghinionistul este o dovadă în acest sens.

Titlu: Ghinionistul;

Regie: Iura Luncasu;

Scenariu: Salex Iatma, Iura Luncaşu, Radu Gabriel;

Distributie: Vlad LogiganLevent SaliGheorghe Visu; 

Durata: 90 min.;

Productie: Imagine8 Stories;

Data premierei in Romania: 8 decembrie 2017;

Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment;

 

Ghinionistul este unul dintre puținele filme românești care mi-a plăcut mult și la care am râs la fel de mult. În ciuda titlului, Ghinionistul este o comedie autentic românească cu happy end-ing care ilustrează perfect realitatea societății moderne în care trăim. Filmul prezintă povestea unui tânăr talentat care trece printr-o perioadă nu tocmai roz și care este urmărit de ghinion la fiecare pas. Pe lângă asta, el este nevoit să aibă grijă de surorile sale și de tatăl său, care este bețiv și care reușește să-i pună bețe în roate.

ghinionistul-film-romanesc

Filmul este presărat cu glume tipic românești, iar Gheorghe Visu este de-a dreptul adorabil interpretând rolul părintelui bețiv. Nici cântăreții care au făcut parte din distribuția filmului ( Ruby, Dorian Popa, Levent Sali) nu s-au lăsat mai prejos și au dat un boost de energie și farmec filmului. Nu putea fi trecută cu vederea nici prezența lui Virgil Ianțu, care a interpretat rolul părintelui workaholic, neimplicându-se prea mult în viața de familie.

virgil_iantu_ghinionistul

Filmul surprinde mai multe tipologii de oameni: băiețașii de cartier care au mereu câte o combinație, dar care se sfârșește prost; tineri cu coloană vertebrală care doresc să-și construiască un viitor și luptă pentru asta; proprietarul insensibil și stresant, pe care-l interesează doar banul; bețivul care merge regulat la barul din sat și servește pe caiet doza zilnică; profitorul care încearcă să te prostească indiferent de situație; doctorii ignoranți și indiferenți la nevoile celor care le calcă pragul spitalului și nu în ultimul rând, oameni incompetenți care ocupă un loc de muncă fără să-l merite.

gheorghe-visu-ghinionistul

Ghinionistul este un roller coaster de sentimente și trăiri interioare, un amalgan de senzații și o dovadă că românii știu să râdă. Să facă haz de necaz. Să fie autocritici. Să se autodepășească. Mi-ar fi plăcut, totuși, să fie mai mult exploatat filmul pentru că aveai de unde și aveai cu cine. Chiar și așa, filmul este un succes și mă bucur că l-am vizionat. Poate va urma și o continuare a filmului. Mi-ar plăcea mult!

Sursă foto: Vertical Entertainment

Share on Facebook31Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn1Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
Citeste si urmatoarele articole

8 Comment

 1. Popa Oana-Gabriela says: Răspunde

  Tare interesant filmul, eu nu stiam de el.. O sa.l caut sa ma uit si eu la el.

  1. madmoiselle says: Răspunde

   Nu cred că este disponibil online, deocamdată. 🙂 Încă rulează în cinema. te pup

 2. Mihaela-Daniela Dobre says: Răspunde

  Nu știam de acest film. Mulțumim! :-*

 3. madmoiselle says: Răspunde

  Cu mare drag :* sper să îți placă! Te pup!

 4. Mihai says: Răspunde

  Foarte frumos filmul. Ne vedem la partea a 2 a. 🙂

  1. madmoiselle says: Răspunde

   Care parte a doua? Haha

 5. alex says: Răspunde

  cand apare online

  1. madmoiselle says: Răspunde

   Filmul nu mai ruleaza in cinema, ar trebui sa apara curand. 🙂

Lasă un răspuns